Kvartovska spika je nešto divno, pogotovo ako se nadmećete tko ima bolji kafić, ćevape, steak... Donedavno je Zapruđe bilo totalno zanemareno na ljestvici dobrih mjesta za pojesti kvalitetan mesni obrok, ali sada se konačno dogodilo nešto novo. Grill bar Chevo's apsolutno je zanimljivo i ugodno mjesto gdje ćete stvarno s guštom uživati u jelu. Bili smo tamo!

Jednog su dana dva brata sjela i zaključila da ih nervira što na dobro meso moraju u drugi dio grada. Osmišljen je plan, pronađen prostor u kojem dugo vremena nije bilo ničega, počeli su se tražiti recepti, i nedavno je na samom rubu Zapruđa konačno niknuo Chevo's!



Nasilno potjeran od strane glavnog urednika Punkufera, nevoljko sam s djetetom krenuo na testiranje novog mjesta u gradu. Šalim se, naravno, gotovo smo otrčali do restorana riješeni da im pojedemo sve ćevape svijeta, našoj najomiljenijoj hrani nakon hrenovaka (dijete) i janjetine (tata). Kad ono – totalno iznenađenje...

Chevo's, naime uopće nije klasična ćevabdžinica kako sam krivo zaključio po imenu, nego puno, puno više od toga. Na žalost, (moju, ne Juniorovu), za malo smo zakasnili na gablece, kojih ovdje ima dvije vrste dnevno po više nego pristupačnim cijenama. A kad smo zaustili da bismo htjeli ćevape i samo ćevape, počeli su nam redom nabrajati koji su im sve specijaliteti. Pa smo naručili samo jedne ćevose i pričekali druga jela koja su nam, isprika ćevapima, ipak bolje zazvučala.

Interijer Chevo'sa je stvarno ugodan i intiman. Svjetla su jasna i jaka, idealna za fotkanje hrane, beštek oštar, daske za posluživanje brendirane i elegantne. Sve je uredno, konobari na nivou, uljudni i spremni pitati u kuhinji ako ne znaju neki podatak koji zanima napornog gosta (isprika i zahvala), a najveći je gušt buljiti u neki 3D kamin, koji i nije kamin nego nekakva peć koja suklja vatricu – između prskalice i Hiroshime, divno za gledanje i pijuckanje.

Prema riječima voditelja lokala Vanje Parisa, od otvorenja pred dva mjeseca pa do danas, svi su u dobrom raspoloženju, smišljaju nove recepte, igraju se i uživaju kad neko jelo dotjeraju do vrhunskog niva. 'Pokušali smo spojiti tradicionalno s modernim, i za sada nam ide jako dobro. Piva su od Zagrebačke pivovare, a imamo i deset vinskih etiketa – trenutno samo dvije točimo na čaše, ali ponavljam – još se uigravamo.'

Na stol dolaze ćevapi, ukusni veliki, mesni i mirisni, na moj užas – fizički odijeljeni od lepinje. Kako je to samo stvar toga što sam star i odgojen na ćevapima unutar lepinje, a današnji trendovi (Batak, Medvedgrad, Urnebes) nalažu upravo suprotno, tako Rokatanski i ja s guštom uništavamo porciju.

Velika, 300-gramska, za sasvim pristupačnu cijenu od 33 kune, i bez prijevara s dodatnim naplaćivanjem lepinje. Kajmak Veronika, vjerojatno najbolji na tržištu, lepinja vrlo solidna, vani hrskava, unutra bogata i mekana. Čista osmica, dijete sito i zadovoljno, ali onda na stol dolazi šopska salata, zapečeni grah i – T-bone steak.

Sva sreća što sam djetetu oteo tek tri ćevapa, pa se bacam na plan b. Fino pečen krumpir, grah sitnih bobica, ali vrhunski začinjen s taman peckavim šarfom papričica, a meso, meso svježe i mirisno. Kako je rekao ugodan konobar – 750 grama čiste dekadencije! Meni mrvicu neslano, ali ja i kikiriki solim, pa nisam kompetentan.

I tu su prilozi (dva umaka i krumpirići te jako ukusan kruh) uračunati u cijenu, pa je Chevo's stvarno value for money. E da, obratite pažnju na domaći BBQ umak na bazi burbona, šećera, meda, rajčice i worshestera, pa ga usporedite s onim u Bistrou 75! Sjajna stvar...

Terasa će uskoro biti puštena u pogon, a većina od 48 sjedećih mjesta je uglavnom napunjena. Kad sam pomislio da je hranjenju kraj, morao sam probati i specijalitet kuće – Chevo'sov punjeni lungić. U janjećoj maramici, punjen feta sirom, sušenom rajčicom i rikolom, što uzrokuje probleme kad ga idete instagramirati, ali zato oduševljava vaše nepce – pa to je kompletan obrok, a ne dosadna šnicla! Izvrsna klopa, šteta što nisam počeo s njim, ali onda ne bih doživio steak, a da sam počeo sa steakom, onda...



Uglavnom, Chevo's je mjesto koje vas neće zavaljati niti ostaviti gladnima. Kako još moram probati punjeni batak, na čiji je spomen Vanja samo pogledao u pod i lagano se oblizao, platu za dvoje od 750 grama s krumpirićima i šampinjonima, te kaparirane palačinke i torte, potpuno je jasno da ćemo se sada češće viđati. Još da uguraju te ćevape u lepinju i to je to, long live and prosper Chevo's, Zapruđe se ponosi vama!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju