Kako je veganski način prehrane iz godine u godinu sve popularniji, prisutan je i sve veći broj restorana specijaliziranih za takvu prehranu.

Prema rezultatima istraživanja koje je provela turistička web-stranica Holidu, grad u kojem će se najbolje nahraniti oni koji izbjegavaju hranu životinjskog podrijetla jest Amsterdam. Istraživanje nije uključilo najveći broj veganskih restorana i barova koje neki grad ima, već najveći broj tih istih restorana i barova u odnosu na broj stanovnika.

Dobra je vijest kako se prvih 10 gradova s liste nalazi u Europi, pa svi koji volite „zeleno“ nećete morati predaleko putovati, a nakon nizozemske prijestolnice redom slijede Pariz, Lisabon, Stockholm, Berlin, Kopenhagen, Prag, Beč, Oslo i London.



Istraživanje je pokazalo kako restorani i razni bistroi na gotovo svakom amsterdamskom uglu nude prilično veliki izbor veganske hrane. Što se Pariza tiče, na mnogim mjestima moguće je naručiti i veganski meni od tri slijeda, dok se u trećeplasiranom Lisabonu, koji većinu prehrane temelji na ribi, itekako mogu pronaći i veganski specijaliteti.

Što se ostalih gradova u TOP 10 tiče, Berlin ima snažan veganski pokret, dok se Prag kao važno turističko središte jednostavno zbog potrebe gostiju okrenuo i ovakvom načinu prehrane.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju