Od milja prozvana carica Mediterana, smokva je izvor nadahnuća i već tisućljećima smatra se prvim uzgajanim voćem. Ova jedinstvena biljka čiji je plod ujedno i cvijet, svoju jedinstvenu teksturu duguje upravo nježnim pupoljcima koji tijekom dozrijevanja postaju sočni plod.

Delikatna tekstura, sladak okus i bogata povijest slasnih smokvi bile su nadahnuće Ani Grgić da uz svoj kulinarski pečat kreira slatku rapsodiju kao dodatnu ponudu Le Bistroa.

Na meniju su se tako našli ukusni domaći sladoled od smokava poslužen uz hrskavi kolačić s aromatičnim bademima, lagani mousse od osvježavajuće ricotte s karameliziranim smokvama i mirisnim cimetom, dok je svoje viđenje klasika francuske kuhinje Ana dočarala u obliku tatin tortice od smokava čiji je okus obogaćen kremom od slatkog meda i ružmarina.

Zavodljivi mediteranski slatkiši s lakoćom se sljubljuju uz čašu finog muškata Momjanskog, bogatog prošeka Hektorovich, ukusnog Bodren Cuvéea ili čašicu likera od suhih šljiva te svaki desert čine posebnim doživljajem.

Uz fine slastice od smokava, u ljetnim mjesecima gosti Le Bistroa mogu uživati i u kreativnoj à la carte ponudi, ukusnim ljetnim jelima od rajčica, domaćim kolačima i vrhunskoj kavi.

Osvježenje tijekom toplih dana brojni domaći, ali i inozemni gosti mogu pronaći u jednom od finih domaćih sladoleda spravljenih od šumskog voća, bazge i marelice s prženim pinjolima, ili pak majstorski spravljenim koktelima Hugo ili Bellini.

Opuštena atmosfera, šarmantna mlada ekipa kuhara i konobara te sjenoviti ugođaj šik terase čine Le Bistro živahnim gurmanskim odredištem koje nudi pravo osvježenje u ove vruće ljetne dane.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju