Ako je vjerovati onima koji su ga posjetili, riječ je o gradu koji očarava i u kojem, kad ga jednom posjetite, dobijete želju trajno se nastaniti.

Jedni od onih koji su posjetili Sydney su novinari, dopisnici i suradnici britanskog portala Telegraph, a ovo su njihovih dojmovi zbog kojih najveći grad Australije smatraju najboljim mjestom na svijetu!

1. „Najljepši, najzabavniji grad na svijetu“

Takvim Sydney vidi kolumnist i pisac Anthony Horowitz. „Kad sam došao potpisivati knjigu, sreo sam prijatelja kojeg nisam vidio preko 40 godina. S njim sam otišao u dugu šetnju, a iznenadilo me koliko je grad i nakon toliko godina ostao nepromijenjen. Zajedno smo ručali, pečenu ribu i školjke, nakon čega smo otišli gledati surfere. U tih par sati Sydney mi je još jednom pokazao – čistu sreću“.



2. Vinogradi nadomak grada

Samo dva sata vožnje prema sjeveru i doći ćete do doline Hunter, australske najstarije vinske regije, koja neprestano izbacuje nova i inovativna vina.

> Sydney: Predivan grad još ljepših ljudi

3. Kava

O da, Sydney ima itekakvu kulturu ispijanja kave! Grad je prepun malih kafića koje su davno otvorili Grci i Talijani a u kojima je kava super. Chef John Torode izjavio je kako obožava Sydney upravo zbog njih i da mu strašno fale kad ode negdje na put.

4.Operna kuća

Iako je milanska La Scala vjerojatno najznačajnija svjetska operna kuća, kladimo se da će najveći broj ljudi najprije prepoznati onu u Sydneyu. Iako je izvana čudesna, ništa manje impresivna nije ni iznutra, a ugošćava sve vrste predstava – od dječjih koncerata pa do baleta.

5. Plaža Bondi

Gore navedena plaža jedna je od najpoznatijih na svijetu, pogled s nje je spektakularan, a mjesta gdje ćete staviti ručnik ima koliko vam srce želi.



6. Možete se popeti na slavnu znamenitost


Ne, ne možete se penjati na opernu kuću, iako ste na trenutak vjerojatno pomislili baš na to, ali možete na slavni lučki most. Postoji nekoliko opcija, od one koje uključuju šetnju dužu od 3 sata, ali i onih koje će vas relativno brzo dovesti na vrh.



7. Upoznajte aboridžinsku kulturu


Starosjedilačko stanovništvo Australije ostavilo je dubok trag u povijesti zemlje. Uzmite turu koja vas uči o njihovoj povijesti i obiđite neka neobična mjesta Sydneya.

8. Zeleni grad

Sydney je daleko od nekakve betonske džungle. Naprotiv, radi se o gradu kojim dominira zelenilo, nebrojeni parkovi, a i tri botanička vrta, od kojih je najveći i najraskošniji – kraljevski.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju