Kad ste u modernom velegradu ponekad je jako teško skrenuti s rute na kojoj se nalazi većina znamenitosti i pronaći neka zbilja posebna mjesta.

Ali ako samo malo zastanete, skrenete iza ugla otkrit ćete prave bisere kojih nema u turističkim vodičima. Danas pišemo o 5 najljepših, ne toliko razvikanih mjesta u Londonu na koje obavezno morate baciti oko.

Katedrala Svetog Pavla

Ova crkva prepoznatljiva je gotovo kao Big Ben i London Eye, i svake godine je razgledaju milijuni posjetitelja. Međutim, nemojte odmah ući unutra kako bi je razgledali, kao što to radi većina posjetitelja. Zastanite ispred katedrale i dajte joj malo vremena da vas osvoji svakom linijom i idejom arhitekta Christophera Wrena koji je izgradio još 52 crkve u Londonu!

> Kako do jeftinog odmora u Londonu?

Sumrak s Waterloo mosta


Da, Kinksi su još davno bili u pravu. S pogledom na Southbank, London Eye, Westminster, Canary Wharf, pogled s mosta Waterloo govori samo koliko grad sjajan može biti. Ovo mjesto je posebno lijepo u sumrak, neki ga čak nazivaju i rajem.



Syon kuća

Sagrađena 1760. godine, ova kuća dominira ogromnim parkom koji je okružuje. Izgleda kao da pripada nekom posve drugom vremenu, što su zapazili i filmski redatelji s obzirom da su u njoj snimali filmove Emma, Gosford Park te mnoge druge. U parku se nalazi i nekoliko izuzetno rijetkih biljaka, što cijeli ovaj kompleks čini još posebnijim.

> London vs. New York: Koji je stvarno najbolji grad na svijetu?

Richmond Park

Iako vam se dolazak do tamo može činiti kao veliki izazov, uvjeravamo vas da ste još uvijek u Londonu. Otvorena polja, bogate šume i stada jelena koja nesmetano lutaju, Richmond Park čine mjestom koje morate vidjeti.



Ružin vrt kraljice Mary

S gotovo dvanaest tisuća ruža poredanih u 85 redova ovo područje je poput bajke. Pogotovo kada su cvjetovi u punom cvatu. Ovdje je vibra i više nego ugodna, a ruže cvatu li ga cvatu…
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju