Istraživanje istarskih vinarija i konoba za toplih dana ne može dosaditi, a preostalo vrijeme može se kratiti u šetnji prirodom, istraživanju sela i crkvice, kao i drevnih legendi koje s njima povezuju. Kamene kućice koje se mogu unajmiti idealan su smještaj za one koji žele uživati u rustikalnom ugođaju te uhvatiti komadić prošlosti. Neke od njih imaju i bazene idealne za osvježenje. 

Kažun Kažun (Foto: Gardenresortistra.com)

Kuća za odmor Kažun


Garden Resort Istra malen je, ugodan i intiman resort, samo 20 km sjeveroistočno od grada Pule, u blizini sela Kavran. Kuća za odmor koja nam je zapela za oko jest kažun izgrađen u specifičnom tradicionalnom stilu koji podsjeća na kamene građevine koje su koristili pastiri u Istri. Idealna je za parove, a sadrži jednu klimatiziranu spavaću sobu s velikim bračnim krevetom, blagovaonicu-kuhinju s dvosjedom na razvlačenje i kupaonicu. Ispred kuće su terasa s ugrađenim kamenim roštiljem i jacuzzi. Cijena: Oko 5000 kuna za tjedan.

Poreč Poreč (Foto: Airbnb)

Dražesna kuća kraj Poreča

Renovirana kamena kuća pokraj Poreča nalazi se u malom selu Dračevcu desetak kilometara od mora. U kući može spavati od 10 do 14 ljudi, a sukladno tome cijena pada, osim za vrijeme ljetne sezone kada je fiksna. Kuhinja je dobro opremljena, a gostima su na raspolaganju brojne knjige, parking, kao i bazen. Cijena: od oko 1900 kuna za noćenje.



> 5 planinskih kućica u Hrvatskoj savršenih za vikend-odmor

Učka Učka (Foto: Airbnb)

Odmor u prirodi

Oko 15 kilometara od Parka prirode Učka, u selu Paz smjestila se Kuća Coccola. Nalazi se u netaknutoj prirodi, a ugodnu tišinu prekida tek brbljanje ptica i cvrčaka. Lokacija je idealna za istraživanje istre, a domaćini savjetuju da je to najbolje učiniti na dva kotača. Cijena: od oko 600 kuna za noćenje.

Motovun Motovun (Foto: Airbnb)

Idila u Motovunu

Motovunska vila Castelletto Parenzana prima 6 gostiju koji će se sasvim udobno snaći s po 3 kupaonice i spavaće sobe, 4 terase i velikim boravkom s kaminom. Na raspolaganju su i bazen, roštilj te krušna peć. Vila ima podno grijanje i klimu, tako da je primjerena svim temperaturama. Cijena: od oko 1900 kuna za noćenje.

Pomegrana Pomegrana (Foto: Airbnb)

Villa Pomegrana

Kamena vila s pogledom na more prima 10 gostiju u 4 spavaće sobe. Nalazi se u idiličnoj Vabrigi, a okružena je maslinama i lijepim vrtom. Svaka spavaonica ima svoju kupaonicu, ispred kuće je bazen, ali i more je udaljeno oko kilometar i pol. Domaćini preporučuju da dođete automobilom kako biste s lakoćom mogli istražiti okolicu. Cijena: od oko 1900 kuna za noćenje.   

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju