Toliko je kombinacija "u zraku" kada kod mesara uzmemo tjednu mjericu mljevenog mesa da od velikog izbora često ostanemo na dva, tri klasika koja obožavamo - lazanje, musaka, umak bolognese...

E pa ovo je prijedlog 5 jela, odnosno kombinacija, koja nisu toliko uobičajena, a koja će vam otkriti potpuno novo lice omiljenog mljevenog mesa.

Kada ne želite previše prljavog suđa, preporučujemo da isprobate presočnu Zapečenu tjesteninu s mljevenim mesom i sirom iz jedne tave. ako se ipak ne možete tako lagano odmaknuti od mirisnih lazanja, isprobajte ovu kreaciju - Recept za mini lazanje u pečenoj paprici.

Nema mljevenog mesa bez mesnih okruglica, odnosno nema mesnih okruglica bez mljevenog mesa. Razbijte taj začarani krug nešto drugačijim receptom za Najslasnije mesne okruglice punjene sirom.



Za nedjeljno pečenje odaberite Slasnu štrucu za sve ljubitelje mljevenog mesa, a na roštilju zablistajte i oduševite prejednostavnim Mazalicama.

A male trikove za pripremu mljevenog mesa potražite na linku za članak 5 stvari koje ne smijete raditi s mljevenim mesom.

Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju