Najbolji umaci za tjesteninu se pripremaju kod kuće od minimalno namirnica. Donosimo vam tri osnovna recepta koja će zadovoljiti sve ukuse.

1. Klasični umak od rajčice

Umak od rajčice se jednostavno priprema, vrlo je ukusan i smatra se temeljem talijanske kuhinje na kojemu počivaju brojna jela. Dovoljno je na malo maslinova ulja prepržiti komadiće češnjaka, dodati mu nasjeckane rajčice, nešto soli, papra i bosiljka i evo ukusne kombinacije za razne vrste tjestenina.

> Savršenstvo bez mane: Recept za zapečene makarone sa sirom

2. Bijeli umak sa sirom

Okus tjestenine oplemenit će i bijeli umak sa sirom. Otopite nešto maslaca, pa mu dodajte jednaku količinu brašna. Ulijte toplo mlijeko ili vrhnje za kuhanje i miješajte sve dok se bešamel ne zgusne, a na kraju u njemu rastopite i nekoliko vrsta sireva poput grana padana, plavog sira ili nekog drugog topivog sira po želji.

> Zapečena tjestenina s mljevenim mesom i sirom iz jedne tave

3. Pesto od začinskog bilja

Pesto je fin dodatak tjesteninama i pizzama, a za njegovu pripremu dovoljno je tek 30 sekundi u blenderu (ili nešto više ako se koristite mužarom). U njima sameljite bosiljak, pinjole, sir grano padano, češnjak i maslinovo ulje i dobili ste ukusan pesto genovese.

Umjesto bosiljka možete koristiti drugo začinsko bilje poput mente ili peršina u kombinaciji s orasima ili bademima. Kombinirajte i uživajte u okusima. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju