Najjeftnija svjetska destinacija je glavni grad Vijetnama, Hanoi, u kojem će za trodnevni boravak u gradu biti potrebno izdvojiti 497 američkih dolara ili oko 3.400 kuna. Slijedi ga indijski grad Mumbai te južnoafrički Cape Town, a potom još dvije metropole jugoistočne Azije, Kuala Lumpur i Bangkok.

Drugu polovicu liste čine Moskva, Bali, Madrid i Berlin, a zatvara ju Beč, za čiji je trodnevni boravak u gradu potrebno izdvojiti gotovo 1.000 američkih dolara.

Top 10 najjeftinijih svjetskih metropola:

1. Hanoi, Vijetnam, 497 dolara
2. Mumbai, Indija, 565 dolara
3. Cape Town, Južnoafrička Republika, 583 dolara
4. Kuala Lumpur, Malezija, 627 dolara
5. Bangkok, Tajland, 645 dolara
6. Moskva, Rusija, 6
7. Bali, Indoezija, 678 dolara
8. Madrid, Španjolska, 733 dolara
9. Berlin, Njemačka, 883 dolara
10. Beč, Austrija, 1.000 dolara



Kriteriji prema kojem su ocjenjivali destinacije baziraju se na trodnevnim cijenama za ručak, večeru, prijevoz taksijem, prosječni trošak za posjet pet popularnih turističkih atrakcija te iznos smještaja u hotelu s četiri ili više zvjezdica za dvije osobe.

U istraživanju je sudjelovalo 39 velikih svjetskih gradova, a na vrh ljestvice najskupljih destinacija očekivano se smjestio New York, u kojem ćete prema istraživanju za sve navedene čimbenike morati izdvojiti 1.826 američkih dolara.

Na ljestvici najskupljih glavnih gradova našao se i Tokio, London, Cancun i Pariz. Listu zatvaraju Singapur, Hong Kong, Sydney, Rim i Rio de Janeiro.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju