De Gaulle, Heathrow, LaGuardia i drugi poznati i uređeni svjetski aerodromi milina su za putnike. Ovi o kojima mi donosimo priču, upravo su sve suprotno: Prljavi, ružni, ne čuvaju prljagu… Tako da, ako baš ne morate, izaberite neke druge zračne luke, a ne neku od ovih deset najgorih!

10. Paris Beauvais – Tille International Airport

Eh, za razliku od poznatog De Gauellea, koji je pic – pic, ovaj aerodrom je od strane putnika proglašen najgorim u cijeloj Europi! Velika nečistoća, nedostatak prikladnih sjedećih mjesta i neljubazno osoblje, stvari su na koje su se putnici najviše žalili. Oni koji su ovdje sletjeli, jednoglasno zaključuju da je aerodrom katastrofa.

9. Islamabad – Benazir Bhutto International Airport

Treći najveći pakistanski aerodrom ove je godine proglašen devetim najgorim na svijetu, što je napredak s obzirom da je godinu prije bio najgori! Putnici izgled aerodroma uspoređuju sa zatvorom, a posebno iritira ogroman broj taksista i prodavača svega i svačega koji ordiniraju aerodromom. Čistoća i tehnologija kao i osiguranje, također se ne nalaze na zavidnoj razini.



8. Ho Chi Minh – Tan Son Nhat International Airport

Kod vijetnamskog aerodroma putnici se najviše žale na gotovo nikakav Wi – Fi, prljave kupaonice i vrlo slabašan izbor hrane. Također, ovdje je problem i korupcije, jer ako date nekom par dolara proći ćete odmah sve redove čekanja… Kisele face, loš engleski i neljubaznost još su jedan veliki minus s kojim se susreću putnici na Tan Sonu.

> Zašto moramo ugasiti mobitel u avionu?


7. Kabul – Hamid Karzai International Airport

Nečistoća, nedostatak komfora i neprijateljski raspoloženo osoblje glavne su zamjerke koje imaju putnici na aerodrom u glavnom afganistanskom gradu. Naravno, strance ovdje posebno brine i politički napeta situacija koja donosi nemir i strah. Mnogi su dolazak na ovaj aerodrom opisali kao traumatično životno iskustvo.

6. Port au Prince – Toussaint Louverture International Airport

Kupaone koje se vrlo rijetko čiste, agresivno osoblje i nedostatak mjesta za sjedenje najvažnije su stvari koje Haićanima zamjeraju putnici. Također, nema ni restorana, kafića, a klima uređaji rade kao da ih i nema. I sami stanovnici glavnog grada, priznaju kako se srame ovog aerodroma.



5. Caracas – Simon Bolivar International Airport

Kaotičan, neudoban i grozan, najčešći su epiteti kojima putnici časte aerodrom u glavnom gradu Venezuele. Loša kvaliteta i izbor hrane, nedostatak mjesta za sjedenje i grozne kupaonice doveli su ovaj aerodrom na peto mjesto najgorih. Ipak, ako ništa drugo, pohvaljen je dobar Wi – Fi.

> Zašto još uvijek postoje pepeljare u avionima?

4. Taškent – International Airport

Užasna kontrola koja stvara gužve glavni je problem ovog aerodroma. Putnici navode kako je na ovom aerodromu potrebno imati dobre laktove, kako bi mogli zadržati mjesto u redu i uspjeli se progurati naprijed. Bilo kakva forma reda ili linije ne postoji, tako da pravila čekanja na ovom mjestu praktički određujete sami…



3. Kathmandu – Tribhuvan International Airport


Aerodrom je opisan kao autobusna stanica u osiromašenom predgrađu. Nedostatak čistoće glavni je problem, kao i nedostatak sapuna i klime. Nepal je nedavno bilo pogođen velikom tragedijom kad je u potresu stradalo devet tisuća ljudi, pa je ovo 'ruglo' bilo neko vrijeme zatvoreno.

2. Saudijska Arabija – Jeddah King Abdulaziz International Airport

Iako je zemlja nevjerojatno bogata, ovaj aerodrom se našao na drugom mjestu na listi. Putnici najviše kritiziraju nedostatak usluga, neljubazno osiguranje i imigrantske urede, duge redove i neudobne metalne sjedalice. Ljudi puše na nepušačkim mjestima pa se tako miris dima osjeti i u kupaonicama…

1. Port Harcourt – International Airport


Neslavno prvo mjesto na listi zauzeo je ovaj nigerijski aerodrom, koji se, zanimljivo, prošle godine uopće nije pojavio na listi. Putnici objašnjavaju kako ovdje doslovno ne postoji mjesto za sjedenje, klima ne radi, a u dolascima vas dočekuje šator! Osoblje gotovo ne služi ničemu i ne postoje smjerokazi, tako da zaista nije čudno da se aerodrom u Port Harcourtu našao na prvom mjestu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju