Zagrebačku gastro scenu u četvrtak, 3. studenoga 2016., u otmjenom ambijentu restorana Zinfandel's očekuje neodoljiva gurmanska poslastica: šampanjska gala večera uz gostovanje vrhunskog francuskog chefa s Michelinovom zvjezdicom, Lionela Levya.

Na gala večeri chef Levy kulinarski će se udružiti s domaćinom, chefom Anom Grgić, iskusnom, kreativnom i šarmantnom prvom damom Esplanadine kuhinje. Slasnu gozbu delicija popratit će odabrana selekcija vrhunskih šampanjaca Veuve Clicquot i Moët & Chandon, a uz glavni slijed uzvanicima će biti posluženo jedinstveno francusko vino iz vinarije princa Henrika od Danske.

Na pomno osmišljenom jelovniku naći će se pet sljedova inovativnih i privlačnih francuskih okusa poput gravlaxa od brancina sa zvjezdastim anisom uz salatu od komorača i limuna, milkshakea bouille-abaisse, zaleđene juhe od češnjaka, zatim slasnih goveđih obraza u začinu Raz el Hanout s humusom i krostinima od moždine, a sve to zaokružit će primamljivi francuski tart od limuna te osvježavajući sorbet od limete i bosiljka.

Lionel Levy chef je kuhinje poznatog restorana Alcyone u sklopu hotela InterContinental u Marseilleu u Francuskoj. Levy je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea. Nakon preseljenja u Marseille 1999. godine, taj grad postao je njegov novi dom gdje je stekao majstorstvo u domaćoj kuhinji, zbog čega je i postao nositeljem Michelinove zvjezdice od 2005. godine. Inventivnost, znatiželja i neprestana želja za otkrivanjem novih recepata najbolje opisuju tog kuhara. Njegovi jelovnici predstavljaju lokalnu kuhinju sastavljenu od najboljeg izbora svježe ulovljene ribe iz Vieux-Porta, najboljih uzgajivača mesa te lokalno uzgojenog povrća od poljoprivrednika koji su ponosni na ono što rade. U hotelu InterContinental Marseille – Hotel Dieu, Lionel Levy nadgleda sve kulinarske poslove: bar i dva potpuno različita restorana. 



Ana Grgić, šefica kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade, već je imala priliku raditi s brojnim poznatim chefovima iz cijelog svijeta, a nedavno je nominirana za prestižnu nagradu Veuve Clicquot Business Woman Award. Njeni kreativni i maštoviti jelovnici posljednjih godina zadivili su brojne goste i poznate osobe iz svijeta estrade, te članove kraljevskih obitelji poput švedskog kralja i kraljice, japanskog princa i princeze, princa Saudijske Arabije, kraljevskog para iz Danske te mnogih drugih koji nisu ostali ravnodušni na Aninu domišljatost u pripremi jela.

Restoran Zinfandel’s više puta je nagrađivan za kulinarsku izvrsnost prestižnim priznanjima, poput Great Rail Journeys Gold Food Award, Guida Gallo za 101 najbolji rižoto u svijetu, Tripadvisor Hall of Fame i Certificate of Excellence te mnogim drugima, od kojih su svakako najcjenjenija ona temeljena na iskustvima i recenzijama gostiju, koji ovaj restoran stavljaju uz bok najboljim svjetskim restoranima.

Gala šampanjska večer održat će se u četvrtak, 3. studenoga 2016. u restoranu Zinfandels. Gurmanski događaj započinje u 20 sati dobrodošlicom u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru uz selekciju finih zalogaja i šampanjac, a nastavlja se gala večerom od pet sljedova jela.

Cijena večere iznosi 895 kuna po osobi te uključuje konzumaciju svih šampanjaca, vode, kave i čaja uz razgovor i upoznavanje s chefovima. Svečanom ugođaju doprinijet će i odabir francuske glazbe. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na tel: 01 45 666 44 ili e-mail: zinfandels@esplanade.hr.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju