Njummy restoran (Ilica 24)

Ako za doručak preferirate nešto kompliciranija jela poslužena s daškom elegancije, restoran Njummy je pravo odredište za vas. Njihova se filozofija temelji na služenju domaćih namirnica i tradicionalnih jela upakiranih na moderan način. Svakako isprobajte jaja pripremljena na benediktinski, a na raspolaganju su vam i razne salate, juhe, variva, mesna jela te tjestenine koje su prikladne za konzumaciju za ručak ili večeru.

Zagrebačka it mjesta nude hrskave croissante, omlete sa sirom i povrćem, jaja na benediktinski, ali i slatke zalogaje poput kolačića i palačinki. Kroštula (Preradovićeva 1)
U svjetskim se domaćinstvima za doručak obično jedu zobene kaše, žitarice s mlijekom, jaja i smoothieji. Upravo se ova jela mogu naći u ponudi zalogajnice 'Kroštula' koja se početkom mjeseca otvorila u centru Zagrebu. Osim dijela posvećenog domaćem kruhu, tu se mogu naći tople i hladne salate, bezglutenski obroci te razni sendviči obogaćeni domaćim namirnicama poput drniškog pršuta koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Louie Caffe & Kitchen (Nova ves 19)
Ljubitelji konkretnih doručaka obavezno trebaju svratiti u 'Louie Caffe & Kitchen' jer se ovdje služi pravi engleski doručak sastavljen od pečenih jaja, kobasica, graha, špeka i gljiva. Restoran se ponosi i Cheddar, blue & Camembert burgerom napravljenim od domaćeg peciva i krastavaca, ali i nizom jednostavnijih obroka poput hrskavih croissanta, muffina ili kremastog omleta s parmezanom i bosiljkom u kojima možete uživati u ugodnom ambijentu prostora uređenog s industrijskim štihom.



Hemingway lounge bar (Trg maršala Tita 1)

Smješten u srcu grada Zagreba, s čije terase se pruža prekrasan pogled na Hrvatsko Narodno Kazalište, 'Hemingway Lounge Bar' izvrsno je mjesto za jednostavan doručak, sastavljen od toplih peciva, ukusnog voćnog soka i fine kave. Isprobati možete i klasične omlete s povrćem i sirom mozzarellom, koji se služe već od osam sati ujutro.

Choco Caffe (Višnjevac 2)

Ljubitelji čokolade i slatkih jela obavezno se moraju uputiti u 'Choco Caffe', gdje vas očekuju divne slastice od ove tamne gorko-slatke namirnice. Obavezno isprobajte njihove palačinke nadjevene slasnim umacima, ali i odličnu kavu te druge tople napitke koje poboljšavaju raspoloženje od ranog jutra.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju