Ime vulkana doslovno znači "oči slane ravnice", a može se prevesti i kao "snježni izvor rijeke Salado". Na istočnoj strani vulkana, na visini od 6390 metara, nalazi se najviše stalno jezero na svijetu.

Osmeročlana ekipa zagrebačkih planinara Željezničara na vrh je krenula s visine od 5755 m, u 6 sati po lokalnom vremenu i na vrh stigla nakon 9 sati uspona. Na vrhu su se zadržali kratko te su se uputili istim putom prema bazi. Njihovo kretanje može se pratiti putem satelitskog GPS predajnika na webu Željezničara.

Ekspedicijom u Ande Hrvatsko planinarsko društvo "Željezničar" obilježava 65. obljetnicu uspješnog djelovanja. Alpinisti "Željezničara" ispenjali su mnoge smjerove i sudjelovali na ekspedicijama na svim svjetskim kontinentima, a speleolozi iz tog društva istražili su brojne najdublje jame u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Društvo također ima aktivnu visokogorsku sekciju, sekciju društvenih izleta, a rad s djecom i mladima organiziran je u sekciji "Gojzeki". HPD "Željezničar" jedno od najvećih i najaktivnijih planinarskih društava u Hrvatskoj. Vrijeme je da se učlanite...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju