WINE FASHION SHOW, NOVALJA 2015. jedna je od najznačajnijih wine & fashion manifestacija koja će u petak, 26. lipnja 2015. s početkom u 20:30 otkriti čaroban svijet vina, sireva i suhomesnatih delicija uz ekskluzivnu vinsku reviju u povijesnoj jezgri Novalje.


Na dan festivala posjetitelji će moći kupiti ulaznicu za cjelovečernji program gdje će do kasno u noć moći uživati u najboljim hrvatskim vinima i ostalim paškim delicijama.

Vinska revija prvo je ocjenjivanje najboljeg vinskog branda gdje će se predstaviti preko 40 vinskih etiketa iz cijele Hrvatske u kategoriji najboljeg bijelog, crvenog i rose vina.

Na novom gradskom Trgu kardinala Stepinca u srcu Novalje, djevojke obučene u novaljsku narodnu nošnju predstavit će posjetiteljima i priznatom žiriju najbolje vinske etikete iz Hrvatske uz originalnu retro scenografiju i poznatu dalmatinsku Klapu Sol iz Paga te plesnu skupinu Kissa koja će „antičkim plesom“ otvoriti festival .

Cijena ulaznice je 30 kn, a festival ima humanitarni karakter te se svi prihodi od ulaznica doniraju za liječenje Marije Kafadar, učenice 6B razreda Osnovne škole A.G. Matoša u Novalji.


Ove godine vina će predstaviti sljedeći vinari:

Vinarija Dvanajščak-Kozol (Međimurje)
Vinarija Boškinac (Novalja, Pag)
Vinarija Degrassi (Istra)
Vinarija Jakovac (Baranja)
Vina Kalazić (Baranja)
Iločki podrumi (Srijem)
Udruga vinara "Novalja" (Novalja, Pag)
Udruga koprivničkih vinara "Fran Galović" (Koprivnica i okolica)
Frajona (otok Krk)
Zaloščan De Adami (Slovenija)
Vinarija Volarević (Dalmacija, Komarna)
Vinarija Grgurević (Pelješac)
Vinarija Vukas (Pelješac)
Vivat Fina Vina (Vinarija Stina i Vinarija Galić)
Vinarija Puhelek-Purek (Sv. Ivan Zelina)
Rakije & likeri Mikačić (Koprivnica)

Uz poznate hrvatske vinare svoje proizvode predstavit će:

Podravka
Paška sirana
OPG Vidas
Oliver Žakan



Organizatori festivala su WF Association, Dalwin, Lastura, Grad Novalja i TZ grada Novalje, a partneri Vinarija Boškinac i Oliver Žakan. Sve detalje potražite na službenom facebook eventu!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju