Advent je vrijeme godine kojemu se vesele svi, oni najmlađi, ali i oni nešto stariji. Ima nešto lijepo u tom periodu kada nas sve zahvati 'božićna groznica' i kada jedva čekamo da obučemo svoje tople kapute i odemo do neke adventske destinacije, pa bilo da se ona nalazi i nekoliko sati vožnje od nas.

Austrija je već dugi niz godina popularna kao zemlja u kojoj se adventski sajmovi organiziraju na jednom zavidnom, visokom nivou, pa ni ne čudi da brojne turističke agencije upravo za vrijeme adventa u svoju ponudu uvode destinacije koje se inače ne nalaze u ponudi. Srećom, ponuda je velika, pa možete razmisliti o tome da svaki od adventskih vikenda provedete u drugom gradu, a ispod vam donosimo nekoliko prijedloga adventskih destinacija koje u Austriji morate posjetiti.

1. Graz i Mariazell

Graz je udaljen od Zagreba svega sat i pol lagane vožnje i samim time je idealno odredište ukoliko poželite udahnuti opojne mirise cimeta, klinčića, osjetiti nježne zvuke božićnih pjesmica i ispuniti se blagdanskim duhom. U kombinaciji s posjetom najvećem austrijskom marijanskom svetištu 'Gospe od Mariazella' ovo će biti vikend kojeg ćete pamtiti.



2. Salzburg i austrijska jezera

Ako do sada još nikada niste posjetili Salzburg, ovo je idealno vrijeme. Ovo je grad koji će vas jednostavno oduševiti, a razloga za to je mnogo. Posjetite rodnu kuću velikog glazbenika Mozarta ili utvrdu Hohensalzburg s koje se pruža nezaboravni pogled na grad. No, osim Salzburga, na putu do tamo svakako vrijedi vidjeti i UNESCO zaštićeni gradić Halstatt koji krasi brojne razglednice koje odlaze i Austrije ili predivni St. Gilgen u kojem je i sam Mozart često boravio.

3. Kraljevski Beč

Ni jedan advent ne može biti isti bez posjeta kraljevskom gradu: Beču. Ovdje zaista možete uživati u, ne samo jednom, već brojnim sajmovima koji se postavljaju diljem grada. Iskoristite svoj posjet gradu i posjetite neke od bečkih atrakcija kao što je Zoološki vrt, Staroj gradskoj vijećnici ili obavite božićni shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Mariahilferstrasse. Uživajte u predbožićnom duhu carskog grada, počastite se omiljenom Sacher tortom i kreirajte uspomene koje ćete pamtiti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju