U subotu, 9. srpnja u Zagrebu u podne započinje jedinstvena vinska manifestacija pod nazivom 'Vinoljupci u Tomićevoj' čiji je cilj oživjeti vinsku tradiciju Tomićeve ulice u Zagrebu te ponuditi atraktivan i bogat vinski program zagrepčanima i brojnim turistima.

Vino i vinska kultura važan su segment hrvatske turističke i kulturne baštine, posebice ako ste stanovnik ili posjetitelj Zagreba – najvećeg vinskog tržišta u Hrvatskoj. Vođena idejom kako je građanima, ali i brojnim turistima potrebno predstaviti hrvatska vina i vinare na suvremen i zabavan način, udruga Vinoljupci kreirala je jedinstvenu manifestaciju pod nazivom 'Vinoljupci u Tomićevoj / Winelovers' Street'.



Cjelodnevni program koji započinje točno u podne uključuje kreativne enogastro radionice, promotivne cijene probranih hrvatskih pjenušaca, stručnu radionicu slijepog vinskog kušanja, vinski piknik u parku, glamurozni pjenušac party, pa čak i jednu promociju knjige praćenu ružićastim mjehurićima.

Centralni dio programa - Open-Air vinski festival - započinje svečanim otvorenjem u 17:30h. Zagrebačkoj publici i brojnim turistima predstavit će se više od deset plešivičkih vinara. Uz probrana vina, posjetitelji će moći kušati i 'Hrvatsku štrudlu za Guinnessa', koju u Zagreb donosi restoran Žganjer. Plešivički vinari pred sobom imaju nimalo lak zadatak – osvojiti srca Zagrepčana! Naime, svaki posjetitelj prilikom kupnje ulaznice (koja iznosi 80 kn i uključuje neograničenu degustaciju) u svojoj će čaši dobiti maleno srce, koje će pokloniti vinaru/vinarki po vlastitom izboru.



Udruga Vinoljupci, na čelu s predsjednicom Irenom Lučić, aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala nekoliko uspješnih open-air vinskih festivala na kojima su predstavljene vinske regije Istra, Međimurje i Podunavlje. Vinoljupci potpisuju i organizaciju prvog hrvatskog Festivala gemišta, održanog u srpnju 2015.godine. U suradnji sa udrugom plešivičkih proizvođača purtugizeca u studenom 2015. započeli su suradnju kroz manifestaciju 'Plešivički portugisci' za koju vjeruju da će postati tradicionalna.

Projekt „Vinoljupci u Tomićevoj“ zamišljen je kao manifestacija koja će se tradicionalno održavati dva do tri puta godišnje. Odvija se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, Turističke zajednice Zagrebačke županije, Grada Zagreba, Grada Ozlja i Grada Jastrebarsko.
Svi ste pozvani da budete dio ove prekrasne vinske priče te da se pritom dobro zabavite, educirate i inspirirate. Za dodatne informacije posjetite www.vinoljupci.com.hr ili www.facebook.com/vinoljupci.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju