Vinarija Krauthaker predstavila je svoja vina prije izlaska na tržište; Krauthaker Pinot sivi 2016., Krauthaker Sauvignon 2016., Krauthaker Graševina 2016., Krauthaker Rosé Cuvée 2016., Krauthaker Chardonnay Rosenberg 2015., Krauthaker Syrah 2015. te Krauthaker Zelenac Kutjevo 2009.



Vinariju je osnovao Vlado Krauthaker 1992., a u poslu mu pomaže i kćer, enologinja Martina Krauthaker Grgić. Vinogradi su smješteni na osunčanim padinama Krndije, području pogodnom za ekološki uzgoj vinove loze. Kako bi se vratili starim tehnikama proizvodnje, poslovi obrade zemlje i vinove loze obavljaju se s konjima.



U proizvodnji posebna se pozornost posvećuje autohtonoj domaćoj sorti, graševini, a uz nju uzgajaju se i poznate svjetske sorte grožđa. Iz podruma Krauthaker izlazi ukupno 25 različitih etiketa. Vina Krauthaker prepoznata su i u inozemstvu te se nalaze na vinskim kartama poznatih svjetskih restorana u Londonu, poput Moti Mahal, The Fat Duck, Thomas Cubitt i China Tang, u Bordeauxu La Cape i La Cite du Vin te u švedskom Malmu, u restoranu s michelinovom zvijezdom Bloom in the Park.



Zanimljivo je da u Hrvatskoj jedino vinarija Krauthaker proizvodi vino od sorte zelenac, a pridaje mu se posebna pažnja. Zelenac može stajati uz bok Graševini. Vino je specifične arome, bogatog tijela, privlačne svježine, izražene voćnosti i dugog završetka.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju