Prvi vinski event koji toplo preporučamo je već u utorak, 21. listopada u vinoteci/caffee baru Sherry's, Andrije Žaje 63, preko puta zagrebačkog Doma sportova. Očekuju vas svemirci kad je u pitanju vino, a dolaze s planete Plešivice. Oni su obitelj Korak, a uz njihova sjajna vina nikako nećete ostati gladni.


Sherry's priprema nešto fino i za ljubitelje piva.Nakon zadnjeg izdanja Svinjarija, kada su u program ubacili pravo craft pivo Novu rundu, sada je stvar postala još ozbiljnija. Svinjska rebarca dolaze iz Rijeke, i to iz fantastične mesnice Čučković!


Feštu će uveličati i kreator pravog piva Miroslav Šuvak, i barem jedan brat Čučković! Rezervirajte mjesto na Facebooku Sherry'sa!

Vinoteka Bornstein na zagrebačkom Kaptolu organizira degustaciju i predstavljanje vinske kuće Poderi Colla, u četvrtak 23.10.'14. s početkom u 20:00 h. Vina iz srca zalijanskog Piemonta predstavit će osobno vinar Tino Colla.


Očekuje vas 5 izvrsnih vina:
1. Campo Romano Langhe Pinot Nero 2011
2. Nebbiolo d’Alba 2011
3. Bricco del Drago 2009
4. Barbaresco Roncaglie 2009
5. Barolo Bussia 2009


Da bi doživljaj bio potpun, gospodin Colla će vas iznenaditi s talijanskim delicijama, a Bistro Apetit sparit će ukusne zalogaje sa svakim vinom:

1. Patѐ sa džemom od luka
2. Carne cruda sa tartufima
3. Hrskavi ravioli sa zečetinom
4. Bruschetta sa rumpsteakom
5. Selekcija sireva

Nemojte poderati kola, i uživajte u svakoj kapi ovih divnih talijanskih čudesa - sve informacije i prijave na e-mailovima:
bornstein@bornstein.hr
natasa.devic@net.hr



PODERI COLLA - VINA IZ SRCA PIEMONTA
Godine 1993. Tino Colla i njegova nećakinja, Federica, odlučuju udružiti snage i pokrenuti vlastitu vinsku priču na obroncima Langhe Albesi istovremeno poštujući generacijama dugu obiteljsku tradiciju vinarstva i vinogradarstva. Godišnja proizvodnja iznosi oko 150 000 boca, a glavne osobine koje krase vina Poderi Colla su izvornost i prirodnost – sorta i terroir u prvom su planu a od vinograda do boce cilj je doći uz što manju tehnološku manipulaciju i što manje aditiva.

Povijest obitelji Colla odavna je povezana s vinogradarstvom i vinarstvom. Prvi pisani tragovi datiraju iz 1703. godine kada se prvi puta Carlo Colla spominje kao proizvođač vina i započinje tradiciju koja neprekinuto traje kroz stoljeća. Vina Poderi Colla od 2007. godine nose oznaku COMITATO GRANDI CRU D’ITALIA kao garanciju izvornosti, kvalitete i dosljednosti koja se prati i kontrolira kroz najmanje 20 godina unatrag. Vidimo se, živjeli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju