Ulica Goncalo de Carvalho, Porto Alegre, Brazi
l
Jedan od gradova koji su ugostili prošlo nogometno SP, ima svoju čudesnu ulicu. Put Goncala de Carvalha dugačak je 500 metara, a od početka do kraja pokriven je visokim stablima. Sve što vidite iz ulice je više od stotinu stabala posađenih još davne 1930. Neki investitori su htjeli posjeći stabala, ali srećom vlast to nije dozvolila i stavila ih pod zaštitu.

Kako do tamo
Avionom do Porto Alegrea!

Šangajska autocesta, Šangaj, Kina
Ove isprepletene povišene autoceste možda su i najimpresivnije na svijetu. Posebno se to odnosi na noć, kad su osvijetljene, s pogledom na nebodere u predgrađu Pudong. Vožnja ovim cestama izgleda kao futurističko putovanje. Uostalom, slike govore više od tisuću riječi...

Kako do tamo
Pudong ima vlastitu zračnu luku, ali ako ste na drugom kraju Šangaja, do tamo možete i javni prijevozom, taksijem ili rent a carom, ako se usuđujete voziti među Kinezima...

Spello, Umbrija, Italija
Pitoreskno srednjevijekovno selo prepuno je slatkih, malih uličica. Turisti se obožavaju izgubiti u njima i uživati u arhitekturi, ili romantičnoj šetnji. Najbolje vrijeme za posjetu je svakako proljeće i ljeto, kad su ulice ispunjene raznim cvijećem, čineći ovo umbrijsko mjesto još ljepšim.

Kako do tamo
Vlakom iz Rima, Firence ili Perugie.


Old San Juan, Portoriko
Osnovan u 16. Stoljeću, San Juan je najstarije naselje u Portoriku. U njemu se nalaze mnoge znamenitosti pod zaštitom UNESCO – a. Jedinstvene ulice, u kojem su zgrade napravljene od plave cigle, čine grad jednostavno spektakularnim.

Kako do tamo
S obzirom na udaljenost, avion je jedino logično rješenje.

Avenija baobaba, Menabe, Madagaskar
Ovo nije nipošto luksuzna pariška avenija, ali je u biti nešto mnogo bolje. Makadam, koji povezuje Morondavu i Beloni okružen je divovskim stablima baobaba. Iako je cesta neasfaltirana i neravna, i dalje je najbolje mjesto za divljenje veličini i snazi baobaba na Madagaskaru.

Kako do tamo

Avionom ili busom iz Antananariva



 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju