Food Film Festival Zagreb emotivno je vezan za čak tri velike ljubavi hranu, film i grad Zagreb. Sljubljujući okuse, mirise i pozitivnu atmosferu koju festival donosi, Food Film Festival Zagreb odlučio je proširiti svoje horizonte na najbolje i najkreativnije restorane i bistroe u gradu. Tako će svi zaljubljenici u hranu ovih deset dana trajanja festivala, od 8. do 17. rujna osim na Zrinjevcu na gastro kućicama Food Film Festivala, moći jesti filmske delicije i u čak 15 vrhunskih restorana i bistroa.

Restoran Tač, Mano2, Tekka, Balon, Bulldog, Bocca Marai, Bistro Apetit, Dežman bar, Cheese bar, Time, Oxbo Urban bar&grill, Fellini Pag trattoria, The Pizza House "Chateau", Kremenko grill i La Štruk svojim će gostima u ovih 10 dana ponuditi menije iz poznatih foodie filmova i to po promotivnim cijenama, a gosti će uz svaki filmski meni dobiti i Coca-Colu gratis.



Raspon cijena filmskih menija kreće se od 29 kuna do 185 kuna, a meniji su zaista kreativni. Tač nudi vatrene poljupce za samo 35 kuna, Bocca Marai meni od čak 4 slijeda za 150 kuna, u Tekki ćete moći uživati u bogatom meniju inspiriranom filmom Jiro Dreams of sushi za 160 kuna, Balon nudi meni od 4 slijeda koji uključuje božanstvene janjeće kotlete na kremi od boba i crnog tartufa za 185 kuna, u Cheese baru ćete moći uživati kao u filmu Stranputica u plati sira uz dvije čaše vina za 90 kuna, Fellini Pag trattoria imati će talijanski meni od 3 slijeda za 100 kuna, u Dežman baru moći ćete uživati u njihovim snacksima, zapečenom brieu sa začinskim biljem, smokvom i medom uz čašu Medea malvazije, Bistro Apetit i Time također spremaju odlične filmske menije od nekoliko slijedova. U Manu 2 za 185 kuna ćete uživati u meniju od 4 slijeda koji uključuje hrskavu crnu slavonsku svinju, sporo pečenu 16 sati, The pizza house Chateau nudity će posebnu pizzu iz filma No Reservations, u Kremenku ćete moći pojesti horseburger s krumpirićima za 29 kuna, u La Štruku zapečene štrukle s borovnicama uz bijelo vino za 42 kune, u Bulldogu tjesteninu s paprom, a u Oxbo urban bar i grillu u hotelu Hilton će vas dočekati s Black Angus flank steakom s umacima Béarnaise ili zeleni papar uz grill povrće i krumpir u foliji za 120 kuna.

Hrana je oduvijek bila puno više od osnovne potrebe za preživljavanje, hrana je emocija.
I zato, ne propustite ovu zanimljivu filmsko-gastro ponudu i u sljedećih 10 dana u zagrebačkim restoranima izaberite meni iz svog omiljenog filma.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju