Brzinsko ispijanje alkoholnih pića u grlu izaziva trenutni osjećaj žarenja, koji se može po želji neutralizirati. Nakon manje čašice alkohola od 0,03 ml, koja se u našim krajevima zove štamprlek ili bićerin, Amerikanci preporučuju ispijanje iste količine tekućine od kiselih krastavaca.

Ova praksa potječe iz Teksasa, gdje se kiselina od krastavaca pije nakon tekile, ali isto vrijedi i za druga pića s visokim postotkom alkohola kao što je viski, džin i votku. Važno je birati slano-kisela pića, a izbjegavati miješanje s voćnim rakijama, slatkim napitcima poput ruma, ili brendije oplemenjenim okusom dima. Otkrijte 5 zanimljivih činjenica koje sigurno niste znali o votki.



Tekućina od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati – ona smanjuje kontrakcije mišića, pospješuje količine elektrolita u organizmu, a smatra se i odličnim 'lijekom' protiv mamurluka. Tekućinu od kiselih krastavaca možete dodati u martinije umjesto maslinovog soka, kao i popularni koktel Bloody Mary.

Isprobajte recept za koktel s tekućinom od kiselih krastavaca:

Sastojci za koktel:
60 ml votke
30 ml tekućine od kiselih krastavaca
3 kapi umaka Tabasco
par kapi suhog vermuta

Priprema:

'Isperite' čašu s malo vermuta, napunite je ledom, pa dodajte ostale sastojke. Dobro promiješajte i ukrasite komadićima kiselog povrća. Živjeli! Saznajte pet najvećih mitova o alkoholnim pićima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju