Možda je baš ova godina ona u kojoj ste spremni promijeniti svoje prehrambene navike, a najbolje je da to napravite uz ovu super hranu!

Korabica

Potječe iz porodice kupusa, slatkog, ali paprenog okusa. Bogat je izvor vitamina C, koji je značajan za zdravlje zubi, desni i podiže imunitet. Stoga, ako želite imat lijepi bijeli osmijeh, u prehranu ubacite i korabicu.

Krvavice


Mnogi ih ne vole jer se rade od krvi, ali tko ih jede, u njima jako uživa. Česte su na stolovima u Hrvatskoj, ali i u Velikoj Britaniji gdje ih se naziva 'Crnim pudingom'. Uz svinjsku krv, sadrže naravno i meso iste životinje, a prepune su proteina, željeza, cinka i gotovo uopće ne sadrže ugljikohidrate…



Chlorella alga

Idemo na nešto potpuno drugačije! Chlorella je zelena alga koja raste u slatkim vodama. Sadrži iznimno mnogo vitamina, ali je i sjajan izvor aminokiselina, magnezija, željeza, a ujedno je i bogata vlaknima.

Maca

Biljka koja potječe iz Anda, prepuna je vitamina. Podizač je energije, snage, izdržljivosti, a doprinosi i plodnosti. Prema legendi, čak su je i Inke davale svojim ratnicima kako bi bili izdržljiviji.

Ulje avokada

Već znamo za dobrobiti avokada kao voća, ali i ulje koje se dobije iz njega itekako je zdravo. Ono ima blagotvoran učinak na kožu, a nalazi se u mnogim kozmetičkim preparatima. Naravno, ima učinak i na zdravlje, a posebno je dobro za srce.

Voda (sok) iz breze

Koliko god ovo zvučalo bizarno, voda ili sok direktno dobiveni iz drva breze nevjerojatno su zdravi. Dobivaju se bušenjem drveta i samo se treba pričekati da sok iskapa u posudu ili vrećicu. Naravno, ovo možete raditi samo u proljeće i ako znate što radite, nemojte uništavati breze gdje god stignete.

Tef


Biljka porijeklom iz istočne Afrike, koja nema gotovo ništa glutena u sebi. Izvrsna je za krvni tlak, kontrolu težine. Također, konzumiranjem tefa unijet ćete u sebe velike količine bjelančevina i kalcija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju