Ponekad ne moramo zaklopiti oči, kako bi u svom svijetu mašte zamislili neobična mjesta i čarobne šume. Naš planet ih je prepun, treba ih samo istražiti. Od Engleske do Kine, pogledajte nekoliko šuma koje kao da su ispale iz bajke.

1. Wistmanova šuma, Devon, Engleska

U Engleskoj, prekrivena mahovinom, prostore se Wistmanova šuma, za koju se čini kao da ljudska noga nije tamo kročila stoljećima. Vjerojatno jer je teren poprilično neprohodan zbog gromada kamenja prekrivenih mahovinom, kroz koje se isprepliću grane drveća, što čini ovu šumu još čarobnijom.

2. Gryfino šuma, Poljska

Ova neobična šuma u Poljskoj dom je drveća koje ima oblik kuke. Nitko nije siguran kako je nastala, ali prevladavajuća teorija je da je drveće neki lokalni poljoprivrednik tako oblikovao kako bi iz njega radio namještaj.



3. Puzzlewood, Coleford, Engleska

Puzzlewood od Gloucestershirea, ima ime, ali izgledao kao da pripada u Gospodare prstenova. Ova gusta šuma puna je uskih puteljaka, kamenja prekrivenog mahovinom, kvrgavog starog drveća i škripavih mostova.

4. Zhangjiajie šumski nacionalni park, Zhangjiajie Shi, Kina

Zhangjiajie nacionalni park u Kini postao je vrlo popularan nakon Cameronovog posljednjeg filmskog hita 'Avatar', čiju je scenografiju za planet Pandoru inspiriralo upravo ovo mjesto. Zbog nadnaravnih kamenih šiljatih kuli, gdje iz svake pukotine viri zelenilo, čini se kao da se ovaj park nalazi na nekom drugom planetu.

5. Avenija Baobaba, Morondava, Madagaskar

Još jedno 'izvanzemaljsko' mjesto je Avenija Baobaba na Madagaskaru, koja oduzima dah. Većina ovog drveća stara je i više od 800 godina.

6. The Dark Hedges, Ballymoney, Sjeverna Irska

Drveće je posadila jedna obitelj u 18. stoljeću, s namjerom da uljepša prilaz svome imanju. Od tada, drveće je poprilično izraslo i grane su se počele ispreplitati iznad ceste, tvoreći tunel i atmosferu baš za radnju nekog bajkovitog filma. Lokacija je iskorištena i u 2. sezoni Igre prijestolja, kada je Arya Stark putovala Kraljevskom cestom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju