Ako malo prosurfate internetom vidjet ćete da zapravo ne manjka članak o tome što zapravo morate ponijeti sa sobom na putovanje, a količina informacija koja se nudi može biti porazna za novog putnika.

No mi smo malo odlučili okrenuti drugu stranu medalji i razmisliti o tome što zapravo ne biste trebali nositi sa sobom na putovanje i što bi vam mogli biti samo teret.

Pojas za novac

Riječ je o pojasu za novac koji stavite ispod košulje, oko struka ili prsiju kako bi u njega stavili novac i kako vam taj isti ne bi ukrali. Stavljen je skoro pa na svaki popis onoga što trebate uzeti sa sobom. E pa mi mislimo da vam on uopće ne treba. Pojasevi za novac izrađeni su od materijala koji se doslovno lijepi za vas po vrućinama.

Rijetko kada možete pronaći idealan za vaš oblik tijela, a o plaćanju da ne govorimo. Zamislite si situaciju kada nasred blagajne otkapčate košulju kako biste izvadili novac. Svoj novac radije stavite u prednji džep hlača gdje ćete biti sigurno da vam nitko neće gurati ruke. Osim ako…

Posteljina

Mnogi su potrošili stotine kuna kako bi kupili 'svilene plahte' koje nose sa sobom na putovanja jer su uvjereni kako je posteljina u hotelima prljava te kako se ne mijenja. Vjerujte nam da rijetko koji hotel može sebi dozvoliti da ne mijenja posteljinu te da ostavi prljavu na krevetima.

S današnjim ocjenjivanjem hotela na TripAdvisoru nitko ni ne pomišlja na takvu glupost. Stoga su plahte potpuni promašaj i gubitak prostora u prtljazi.

Posebna odjeća za putovanja

Osim ako ne idete na planinarenje ili raftinig nije vam potrebna posebna odjeća za putovanje. Pustite one priče da vam trebaju majice koje sprečavaju znojenje ili hlače koje su i duge i kratke?

Em što ćete, budimo realni, izgledati smiješno, nakon prvog dana ćete shvatiti da vam takva odjeća nije potrebna i da ste potrošili mjesto u prtljagi na gluposti.

Cijela torbica puna lijekova

Svi to radimo, neki više neki manje. Sa sobom na putovanja nosimo lijekove protiv proljeva, protiv kašlja, komaraca, buba švaba, zmija, dinusaura i inih boleština i nametnika za koje smo na internetu pročitali da bi nas mogli napasti.

A realno je da ni jedan od tih lijekova nećemo trebati. Dobro ovaj za probavne smetnje bi ipak negdje mogao biti od koristi. Sa sobom ponesite tek nekoliko tabletica protiv bolova, dezinfekcijski gel ili maramice, nešto za probavne smetnje te možda pokoji paracetamol protiv upalnih tegoba. Ništa drugo vam ne treb,a a posebno ne alkohol za dezinfekciju rana.

Skupi švicarski nožići

Iako su praktični i lijepi, pravi švicarski nožići su skupi i rijetko kada ćete na putovanjima imati prilike ih upotrijebiti. Osim ako kampirate, onda su opravdani trošak. Kada ste na putovanju trebali križni odvijač? Pa nikada.

Osim ako vas nisu pozvali da sa svojim nožićem pokušate popraviti Boeing 747. Da, vidjeli ste tutorijal na Youtubu i imate potreban alat te ste odmah frajer. A i realna je činjenica da će vam ga oduzeti na aerodromu jer ga sigurno nećete pospremiti u prtljagu nego ponijeti sa sobom u ruksaku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju