U slučaju da se spremate otići na neko veće putovanje 2017. godine, a još razmišljate o destinaciji, mi kao izbor s kojim ne možete pogriješiti, predlažemo Portugal.

Svake godine ovu zemlju posjećuje sve veći i veći broj turista, što nas uopće ne iznenađuje.



Naime, klima je savršena, ljeta su topla, zime iznimno blage, na svakom koraku su savršene plaže, gastronomska scena je i više nego bogata, zemlja krije bogatu povijest i zadnje, ali ne i nevažno, cijene su sasvim prihvatljive za džep turista, odakle god on dolazio.

Za početak, najbolje je posjetiti glavni grad Lisabon. Neki njegovi dijelovi datiraju još iz 9. stoljeća, a posebno je lijepo prošetati srednjovjekovnim ulicama četvrti Alfama i popeti se do slavnog dvorca Sao Jorge. S njega puca prekrasan pogled na Lisabon, a cijena njegova obilaska sasvim  je pristojna.

Naravno, grad je prepun i ostalih znamenitosti, tako da muzeje pronalazite gotovo na svakom koraku. Plus, zadnjih nekoliko godina i ulična je umjetnost uzela maha, pa ćete vidjeti mnogobrojne murale po centru grada. Jasno, u centru vas očekuje i bogata gastronomska ponuda, a ako želite doživjeti originalni Portugal odite negdje gdje se pjeva Fado iz srca.



Kad ste već u Lisabonu, nemojte propustiti ni vožnju legendarnim žutim tramvajem, koji ulicama metropole prometuje već nekoliko desetljeća.

Nakon završetka razgledavanja grada, u slučaju da ste stigli u ljetno doba, odaberite neku od mnogobrojnih plaža. Portugalska obala je čudesna i teže će vam biti pronaći lošu plažu nego onu dobru. Naravno, tu su i otoci, a ako ste među poklonicima Cristiana Ronalda odite na Madeiru, okupajte se i posjetite Ronaldov muzej.

Nakon uživanja na plaži, vrijeme je za daljnja razgledavanja, a i drugi veličini portugalski grad, Porto, zaslužuje pažnju. Najpoznatiji je po istoimenom vinu koje je prilično jako, pa bi vas dvije, tri čaše mogle "zaljuljati". Od hrane svakako probajte Franceschinu. I ovaj grad ima bogatu povijest, a centar potječe još iz srednjeg vijeka.



Bilo kako bilo, Portugal nudi još nekoliko zanimljivih gradova, pa što god ovdje da odaberete, sigurni smo, ne možete pogriješiti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju