Lako je biti turist na popularnim i sigurnim mjestima, a ako si faca, budi turist ovdje i odluči se za neku od sljedećih destinacija.

Aljaska

Ha, od Amerike bi radije vidjeli New York i Kaliforniju? Zaboravite i umjesto blještavila i glamura odaberite led i snijeg Aljaske. Ako ste avanturističkog duha (a jeste kad već idete ovdje), dođite u lipnju i okušajte se u utrci dugoj 500 kilometara koja uključuje trčanje, vožnje kajakom, kanuom, biciklom… U svakom slučaju, javite nam ako se odvažite.



Nikaragva

Ok, ova utrka se ponekad održava i u SAD-u, ali bit ćete veće face ako se pohvalite da ste bili u Nikaragvi. Utrka je dugačka 80 kilometara, u kojima ćete se penjati, planinariti, plivati, šuljati, trčati i to sve po nepristupačnom i teškom terenu. Kao i kod drugih sličnih utrka i ovdje je bitna inteligencija i ideja kako rasporediti snagu na što, zato, dobro uključite mozak.

Australija


"Land Down Under" nije samo Sydney i Melbourne, već i ogromna pustinja u kojoj gotovo nema ničeg. Više od 30 stupnjeva, otrovne zmije... Ovdje nije samo pitanje kako preživjeti floru i faunu, već kako se psihički pripremiti na ove uvjete. Mi nismo baš zainteresirani, ali ako ima koji entuzijast, molimo da nam se javi pa ćemo podijeliti priču.

Zimbabve

Iako se ovo odvija diljem svijeta, mi smo izabrali crni kontinent, Afriku. U Zimbabveu možete upisati tečaj preživljavanja, koji će vam dobro doći za neko od već spomenutih odredišta. Ekipa će vas pokupiti, naoružati nožem i objasniti kako dobiti vodu iz drveta, sagraditi sklonište ili upaliti vatru. A dok vam to pojašnjavaju, motrit će vas nosorozi, slonovi i lavovi…

Sjeverni pol


Ako ste spremni na hladnoću i ekstremne uvjete, ovo je možda i majka svih ekspedicija. Kompanija Polar Express od 1993. organizira ekspedicije na Sjeverni pol, a paketi su od pet pa do šezdeset dana. Hm, nekako ne možemo zamisliti puna dva mjeseca bijele pustoši…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju