Osim velikog izbora staza i povoljnih aranžmana, mnogi odabiru baš Francusku kao svoje skijaško odredište zbog toga što su apartmani u većini slučajeva smješteni na samom skijalištu, a ski pass vrijedi i za popratne sadržaje poput korištenja sportskog centra, bazena ili noćnog skijanja. 

Ako još niste našli svoje savršeno skijalište, ovih nekoliko skijališta u Francuskoj i njihove primamljive ponude u tjednima zimskih praznika, kada većina Hrvata ide na skijanje, morate isprobati.

1. Les 2 Alpes

Najveći skijaški glečer u Europi smješten između sjevernih i južnih Alpa nalazi se na skijališnoj destinaciji Les 2 Alpes koju grije sunce čak 250 dana u godini. Na skijalištu je 200 km raznih tipova staza, s najvećom visinskom razlikom od 2.300 m; kabinske žicare, gondole, sjedežnice, vučnice, glečerski vlak. Na visini od 2600 m nalazi se snow-park – raj za snowboardere i skijaše željne izazova.

U blizini se nalazi još jedno skijalište Alpe d'Huez s kojima su odlično povezani s busom. Većina apartmana se nalazi u samom centru mjesta poput apartmana Les Residences 1650 Centre koji su smješteni u neposrednoj blizini ski liftova i brojnih drugih sadržaja. Aranžmani koji uključuju smještaj, ski pass i prijevoz iznose 2 190 kuna, uz to dolaze još razne pogodnosti, a cijena je još manja ako se odlučite na skijalište svojim vozilom.

2. Risoul

Dom čuvenog Surflanda, Risoul, vježbalište je za snowboard reprezentativce i zato omiljeno skijalište za one koji preferiraju avanture na jednoj dasci. Zajedno s Varsom, koji se nalazi na drugoj strani Pic de Chabrièresa, čini skijaško područje la Forêt Blanche jedno od rijetkih francuskih ne-glečerskih skijališta.

Skijalište raspolaže sa 185 km skijaških staza, 116 spustova (21 zelena, 45 plavih, 40 crvenih i 10 crnih) i 55 ski liftova.

Risoul je poznat po velikim smještajnim kapacitetima na samim skijaškim stazama. Jedna od zanimljivijih tamošnjih apartmantskih zgrada je Residence Antares koja se nalazi svega 50-ak metara od ski staze. Ispod područja koje dijeli apartmansku zgradu od ski staze nalazi se mali tunel kroz koji je moguće sa staze doskijati pred samu apartmansku zgradu. Ovdje možete doći sa zaista velikim društvom jer u ponudi imaju trosobne duplexe za 6-7 osoba po vrlo povoljnoj cijeni od 697 kn po osobi tjedno, dok će vas kompletan smještaj, ski pass i prijevoz koštati manje od dvije tisuće kuna, točnije 1.990 kn.

3. Val Thorens

Val Thorens je najviši dio najvećeg skijaškog kompleksa na svijetu 3 Vallees, sa 600 km skijaških staza i 200 raznih tipova ski-liftova koji povezuju ukupno 25 planinskih vrhova, zajedno sa 6 glečera preko 3000 m/nv. Poznat kao najviši skijaški centar u Europi ima odlične uvjete – nema hodanja i nošenja opreme do skijališta jer mjesto Val Thorens jest skijalište i tome je podređeno apsolutno sve.

Tu je i bogata apres ski ponuda; barovi, sportske dvorane, bazeni i wellness. Noćni sati će vam brzo proteći u mnogim tematskim klubovima s živom svirkom i raznim ''happy hour'' ponudama.

Smještaj je moguć u brojnim objektima, a standardna ponuda uključuje onaj već od 910 kn u apartmanima Val Thorens Comfort. Aranžmani koji uključuju prijevoz, smještaj i ski pass (za Val Thorens ili 3 Vallees) kreću se od 2.660 kn.

4. La Rosiere

La Rosiere Espace San Benarado jedinstveno je francusko skijalište s kojeg možete prijeći državnu granicu na skijama i skijati na talijanskom skijalištu La Thuile u Valle d’Aosta. Ova dva skijališta internacionalno su povezana ski liftovima. Na francuskoj strani, Espace San Bernardo oduzima dah pogledom na dolinu Tarentaise, a s najviše točke skijališta možete uživati u nezaboravnoj panorami okolnih planina i veličanstvenom Mont Blancu.

Južna orijentacija skijališta u blizini granice može se pohvaliti obiljem dugih, sunčanih dana, a preko granice u Italiji, La Thuile garantira snježni pokrivač zahvaljujući sjeverno orijentiranim skijaškim padinama i suhom ''puder'' snijegu.

S ukupno 160 km skijaških staza i 38 raznih tipova ski liftova, skijalište Espace San Bernardo nudi različite izazove: 11 km dugi spust San Bernardo, neuređeno, ali osigurano područje off-piste iznad La Rosiere, snowpark sa skakaonicama i ''prugama'' na raznim nivoima težine, a za djecu su uređeni i opremljeni posebni parkovi na snijegu pa je La Rosiere s razlogom jedno od francuskih skijališta koje je dobilo ocjenu ''Les p’tits Montagnards'' kao posebno ''child friendly'' skijalište za obitelji s djecom.



Smještaj je moguć u brojnim objektima, standardna ponuda uključuje smještaj već od 560 kn u apartmanima La Rosiere, a paket koji uključuje šestodnevni smještaj, ski pass i prijevoz iznosi od 2.230 kn.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju