Škartuceti za 4 osobe
1,2 kg junećih šnicli
100 g velike žlice svinjske masti Podravka
100 ml prošeka
250 g passate Podravka
prstohvat crnog papra Podravka
3/4 lista sušenog lovora Podravka
½ žličice muškatnog oraščića
6 klinčića smrvljenih u mužaru
1 žlica šećera
4 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
20 g senfa Podravka
100 g pancete Podravka
1 žlica Vegete

Tjestenina
300 g glatkog brašna Podravka
250 g oštrog brašna Podravka
3 jaja
prstohvat soli
1 žlica maslinovog ulja


Priprema:

Škartuceti: Prvo dobro batom istucite goveđe šnicle, maknite žilice te ih premažite senfom. Napravite u zdjeli pesto od češnjaka, peršina, pancete i krušnih mrvica. Koliko sitno ćete nasjeckati namirnice za pesto, ovisi o vašem ukusu. Sa žlicom nadjenite šnicle po sredini, pazite da ne stavite previše nadjeva da vam se šnicli ne zarolaju. Pripremite ražnjiće, prerežite ih napola da vam ne budu predugi. Zarolajte šnicle u koje ste stavili pesto, uvaljajte lagano u glatko brašno te ih probodite ražnjićem da se ne raspadnu pri pečenju.

Zagrijte tavu na koju ste prethodno stavili svinjsku mast te stavite peći šnicle dok ne uhvate smeđkastu boju sa svih strana. Kada su gotovi prebacite ih u drugu tavu te dodajte malo maslinovog ulja i pasatu. Dodajte smrvljene klinčiće, lovorov list, popaprite te na kraju zalijte s prošekom. Pustite da provrije nakon čega dodajte žlicu Vegete te pustite još petnaestak minuta da se kuha na laganoj vatri. Kada je umak gust i poprimi tamniju boju - gotov je. Na samom kraju možete dodati malo džema od šljiva.

Tjestenina: Stavite na hrpicu na radnu površinu brašno, pola oštro, pola glatko. Napravite rupu u sredini te dodajte tekućinu/jaja. Vilicom zamutite jaja da se brašno počne primati te lagano prstima mjesite dok se ne počne dobivati kompaktna masa. Kada se sve dobro sjedini, još zamjesite te napravite kuglu i stavite je da odmori par minuta. Nakon odmora valjkom valjajte tijesto do željene tankoće te ga zarolajte i režite traku po traku. Kada ste napravili trake/rezance stavite ih sušiti nekoliko minuta. Nakon toga zagrijte vodu sa soli, i kad zakipi - stavite kuhati tjesteninu. Uživajte!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju