Sastojci:
300 grama krumpira
200 grama gljiva po izboru
8 cherry rajčice
150 ml umaka od rajčice
100 grama smrznutog graška
200 ml vode
2 češnja češnjaka
1 kriška svježeg đumbira
½ čajne žličice sjemenki gorušice
1 žlica slatke mljevene paprike
sol i papar po želji

Priprema:
1. Narežite češnjak i đumbir na sitne komade, cherry rajčice na četvrtine, očišćene krumpire na kocke manje od 1 centimetara, a gljive na veće komade.

2. U malo vode prokuhajte đumbir, češnjak i sjemenke gorušice. Dodajte rajčice i kuhajte oko četiri do pet minuta.

3. Kada rajčice omekšaju dodajte gljive, malo crnog papra i mljevene paprike. Kuhajte još oko pet minuta uz često miješanje.

4. U lonac stavite krumpire, umak od rajčice i vodu (ili povrtni temeljac). Promiješajte, pustite da varivo zavrije, poklopite lonac i kuhajte 15 minuta.

5. Dodajte smrznuti grašak i kuhajte sve zajedno još pet minuta. Provjerite je li krumpir skuhan i na kraju prilagodite sol i papar. Poslužite toplo uz kriške domaćeg kruha. Dobar tek!

U videu Vegan Cornera pogledajte kako se priprema zimsko varivo s krumpirom, gljivama i graškom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju