Sastojci za tjesteninu s kobasicama:
280 grama tjestenine
4 kobasice po želji
220 grama šampinjona
150 ml crnog vina
100 grama parmezana
1 paprika
15 cherry rajčice
1 manji luk
4 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar po želji

Priprema:
1. Na uobičajeni način skuhajte gotovu tjesteninu al dente, odnosno da se osjeti pod zubima. Za ovaj recept posebno će dobro odgovarati tjestenina penne, ali možete upotrijebiti i bilo koju drugu.

2. U isto vrijeme zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi, pa u nju dodajte meso izvađeno iz kobasica te narezano na kriške. Miješajte i pirjajte dok se meso ne skuha uz povremeno miješanje.

3. Ocijedite dobivenu masnoću iz kobasica. U tavu dodajte drugu žlicu maslinovog ulja, nasjeckani luk i češnjak te pirjajte na jakoj vatri dok sastojci ne omekšaju.

4. U tavu s mesom i lukom dodajte nasjeckanu papriku, prepolovljene cherry rajčice i gljive. Začinite solju i paprom po želji. Pirjajte oko dvije minute na umjerenoj vatri uz neprestano miješanje.

5. U tavu ulijte vino i dovedite ga do vrenja. Nakon toga poklopite tavu i smanjite temperaturu pa pustite da se sastojci nježno pirjaju još 5 do 7 minuta.

Tekućina bi se trebala smanjiti, ali ne i nestati u potpunosti.

6. Maknite tavu s vatre. Prilagodite začine po želji, pa dodajte netom kuhanu tjesteninu i kuhajte još minutu u umaku s povrćem i kobasicama.

7. Prije serviranja posipajte tjesteninu parmezanom i malo crnog papra. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju