Aperol Spritz
, jedno od najpopularnijih ljetnih pića, ovog će ljeta svojom narančastom bojom i osvježavajućim okusom oduševljavati ljude diljem Hrvatske koji će ga uživati piti u društvu prijatelja, a moći će se naručivati u narančastom putujućem baru Aperol Spritz koji je prošlog vikenda iz Hemingway bara u Opatiji krenuo na svoju turneju po najpopularnijim mjestima za druženje u Hrvatskoj. Putujući kombi Aperol Spritz tako će posjetiti mnogobrojne barove na Jadranu i kopnenom dijelu zemlje te posjetiteljima, uz pomoć i pratnju vrsnog bariste i atraktivnih hostesa, nuditi ukusno piće Aperol Spritz, dobru glazbu i super poklone!



Ime govori sve: Aperol je savršen aperitiv. Svijetle narančaste boje, ovo piće ima jedinstven okus, zahvaljujući tajnoj recepturi, koja nikad nije bila promijenjena, s dodacima odabranih sastojaka, uključujući gorke i slatke naranče te mnogih drugih biljaka i korijena u savršenim omjerima.
Aperol je piće koje nas podsjeća na talijanski način života, i pije se kao aperitiv ili kao osvježavajući koktel u večernjim satima.

Aperol su kreirali braća Barbieri te je prvi put predstavljen 1919. godine na Međunarodnom sajmu u Padovi i ubrzo postao jedan od najdražih likera Talijana. Ovo piće je lagano, sa samo 11 posto alkohola u volumenu, a njegov bogati, složeni okus proizlazi iz mješavine visokokvalitetnih trava i korijena. Izvorni recept je ostao nepromijenjen i do današnjeg dana je tajna. U 2011. godini, Aperol je lansirao svjetski poznati 3, 2, 1 recept za Aperol Spritz, koje je danas u svijetu najpopularnije društveno piće.



Za savršeni Aperol Spritz stavite u čašu led, te dodajte sastojke ovim redoslijedom: 3 dijela vina prosecco, 2 dijela Aperola i 1 dio mineralne vode. Na kraju dodajte šnitu naranče i uživajte u vrhunskim ljetnim okusima.

Ovog ljeta, potražite putujući bar Aperol Spritz i uživajte u super popularnom piću koje će vas osvježiti i oduševiti!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju