Volite li se družiti uz vino, Grand Tasting u Laubi u organizaciji Vinaarta ne smijete propustiti. Promenadno kušanje posebnih i rijetkih vina 100-njak izabranih vinarija iz Hrvatske i regije, od koji su neke kuriozitet za naše tržište, održat će se u subotu i nedjelju 27. i 28. veljače u Laubi, ul. Baruna Filipovića 23 a.

Nakon kušanja, vino ćete moći i kupiti u pop up vinoteci, što je posebno važno kod vina koja nisu dostupna u standardnoj prodaji na policama vinoteka ili u ugostiteljskim objektima, odnosno nemaju distribuciju na domaćem tržištu. Ovdje otkrijte koji su najveći propusti koje činimo kad kupujemo vino.

Ulaznica za promenadno kušanje iznosi 100 kn. Vina će predstavljati vinari osobno, pa je uz kušanje rijetkih i posebnih vina, ovo ujedno i prilika da upoznate svoje omiljene vinare. Na Grand Tastingu u Laubi svoja će vina izložiti poznate vinarije Korak, Tomac, Šember, Ivančić, Degrassi, Coronica, Kozlović, Clai, Benvenuti, Matošević, Kabola, Dobravac, Cuj, Gracin, Bibich, Vuina, Stina, Senjković, Bura, Mare, Grgić, Boškinac, Saints Hills, Skaramuča, Bire, Rizman, Krajančić, Krauthaker, Dvanajščak-Kozol, Štampar, Bolfan, Adžić, Galić, Batič, Tement, Grosss, Meitz, Cloudy Bay, Gobelsburg i još šezdesetak drugih.

Kao uvertira promenadnoj degustaciji predviđeno je i zagrijavanje kroz niz vinskih radionica. Tako će se 19., 20., 25., 26. i 28. veljače u hotelima Sheraton i Antunović održati vođene degustacije na temu Burgundije, makedonskog vranca, vina iz regije Komarna, te graševina od A do Ž. Potom, među temama su Sherry, Madeira, Marsala, mjehurići Krug i Ruinard, te radionica o stilovima šampanjaca, odležanim malvazijama i biodinamičkim vinima. Ovdje otkrijte što je zagrebačka enološka baza za sve ljubitelje vrhunskih vina.



Publici će se predstaviti vina Pijemonta - barolo, Riesling i Moesel, vina Mediterana, iznenađenja iz Bregovite Hrvatske, a vertikala austrijskih top sauvignona na rasporedu je u nedjelju u 11 sati u restoranu bistroa Lauba. Među predavačima su prof. Edi Maletić i prof Ivan Pejić, Željko Bročilović, Ivo Kozarčanin, Saša Špiranec, Mario Meštrović, Leo Gracin, Rene Bakalović, Jelena Šimić Valentić, Nenad Trifunović, Sandi Paris, Emil i Karin Perdec i brojni drugi.

Bistro Lauba pobrinut će se za hranu: kroz dnevni jelovnik te nekoliko brzih zalogaja pod kulinarskom palicom chefa Zdravka Marića moći ćete sjesti, prezalogajiti pa krenuti u novi krug promenadnog kušanja. Uz ovih 5 savjeta naučit ćete savršeno kombinirati vino i hranu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju