Najpoznatiji i najslavniji brod ikad, brod o kojem su se pisale knjige i snimali filmovi, na dnu Atlantika leži već više od sto godina, točnije od 1912. kad se sudario sa santom leda.
Ipak, za dvije godine, zainteresirani za razgledavanje Titanica, makar njegove olupine, moći će vidjeti slavni brod, i to zahvaljujući britanskoj turističkoj kompaniji blue Marble Private, koja počinje nuditi izlete na potopljeni Tiitanic!



Naime, grupe putnika moći će preko agencije uplatiti osmodnevno putovanje na obale Newfoundlanda u Kanadi, tamo gdje leži olupina najpoznatijeg broda ikad. Kao što smo već rekli, tamo se nalazi od 15. travnja 1912., a sigurno je da je nesreća koju je doživio Titanic najviše puta ispričana od svih "brodskih" priča.

> Jedan dan u koži preživjelih s Titanica

Prijave za posjet brodu počinju se zaprimati od svibnja 2018., a prva spuštanja i posjeti bit će mogući od lipnja 2019. godine. Posjetitelji će se spuštati čak 4 tisuće metara ispod morske površine u posebno dizajniranoj opremi i uz stručno vodstvo. Posjet će uključivati šetnju slavnim brodom, a s obzirom na limitiran broj mjesta, oni koji se uspiju spustiti do Titanica zbilja će biti sretnici s vellikim avanturističim duhom. Naravno, i dubokim džepom.

> Što se sve jelo posljednje večeri na Titanicu

Naime, za ovaj avanturistički pothvat upisalo se već devet ljudi, od kojih će svatko izdvojiti mrvicu više od 105 tisuća dolara. Usporedbe radi, kažimo kako je krstarenje Titanicom 1912. u prvoj klasi stajalo 4350 dolara.

U svakom slučaju, na Titanic su se tada, a pogotovo danas, mogli ukrcati jedino – odlikaši.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju