Nedavno sam naletio na post na Facebooku u kojem momak reklamira opuštajuću masažu za dvoje, istovremeno. Ne znam zašto, ali pročitao sam post do kraja i završio ga s desetak upitnika iznad glave. Ovo je bila reklama o istovremenoj masaži dviju osoba od jednog masera. Kako? Nikako da shvatim taj dio o istovremenoj masaži. Ili je tu riječ masaža paravan za nešto drugo. No dobro, bilo kako bilo, bliži nam se Dan zaljubljenih i ovo me ponukalo da malo potražim ponude za sladunjave golupčiće koji bi Valentinovo htjeli provesti capkajući u šlapama i ogrtačima po wellness centrima. Istina, nisam neki ekspert za ljubav, kod mene je sve otišlo u "Hodnuras", ali sam zato maher za pronalazak dobrih ponuda. Ovo je moj izbor kojime možete iznenaditi svoju voljenu osobu za Valentinovo. Već dugo vremena bombonjera i crvena ruža nisu dovoljan poklon.



Hotel Radon Plaza 5*, Sarajevo


Već duži niz godina Sarajevo se prometnulo u idealnu vikend destinaciju. Grad bogate povijesti, spoj istoka i zapada, poznat je po svojoj ležernosti, pristupačnosti i ljubaznosti prema gostima. Ljubitelji povijesti ovdje će naići na tragove neolitske butmirske civilizacije, Ilira, Rimljana, ostavštinu osmanskog, ali i austrougarskog carstva. Zaljubljenici u sport znaju da je ovo grad koji je ugostio Zimske olimpijske igre, a svi šopingholičari upoznati su s niskim cijenama koje ovdje vladaju.

Opušteni ritam života vidljiv je na svakom koraku, a posebice u raznim kafanama u kojima Sarajlije znaju uživati i po nekoliko sati. I ljubitelji hrane u Sarajevu će doći na svoje. Od nadaleko poznatih pita i bureka pa do neizostavnih ćevapa, sarajevska kuhinja prožeta je raznim okusima i mirisima koji će vas osvojiti na prvu.

No, ako više volite da vas maze i paze, onda vam svakako preporučam hotel Radon Plaza 5*. Ovaj hotel prvenstveno je poznat po svom rotirajućem restoranu Plava Prizma, ali i po opuštajućim trenucima koje pružaju svojim gostima u wellness centru hotela.



Terme Topusko


Smještene na mirnoj lokaciji u blizini rijeke Gline, sa svojih pet vanjskih i jednim unutrašnjim bazenom savršena su destinacija za najromantičniji vikend u godini. Još od doba kada su ovim područjem hodali Rimljani, Topusko je bilo poznato po svojim izvorima ljekovite vode. Sama voda izvire s dubine od 1500 metara, vulkanskog je podrijetla i spada u top 5 najkvalitetnijih termo mineralnih voda u svijetu.

Osim ljekovitom vodom, Terme se mogu pohvaliti i netaknutom prirodom i mnoštvom aktivnosti na otvorenome. Od lagane šetnje šumskim putevima do vožnje biciklom po mapiranim biciklističkim stazama. Gosti hotela uživat će u bogatoj wellness ponudi, masažama, saunama i opuštajućim kupkama u bazenima s ljekovitom vodom.

A sve one koji dolaze kod njih povodom Valentinova očekuje moćno afrodizijačko iznenađenje: palačinke od čokolade s orasima. Ima li čega boljeg od slatkog deserta kojim ćete započeti opuštajući vikend u dvoje.

Hotel Fanat 4*, Split

Split, prijestolnica Dalmacije, idealna je destinacija za romantični odmor u bilo koje doba godine. Čak je i sam Dioklecijan prepoznao ljepote ovog kraja u kojem je sagradio svoj ljetnikovac. Ljetnikovac oko kojeg je nastao jedan od najljepših gradova na "svitu".

Dalmatinska ležernost i nonšalantnost vidljivi su na svakom koraku. Iako je grad posebno lijep tijekom ljetnih mjeseci, njegova ljepota daje se nazrijeti i u mjesecu ljubavi, kada ovdje šeće mnoštvo zaljubljenih parova držeći se za ruke. Jedan od glavnih razloga zašto mnoštvo parova tijekom zime dolazi u Split bogata je wellness ponuda hotela. Jedan od takvih je i hotel Fanat 4*. Sa svojim moderno opremljenim i uređenim wellness centrom, unutarnjim bazenom, saunama i mnoštvom masaža, smjestio se u sam vrh wellness ponude. Oaza mira, u kojoj će vam oživjeti svi osjećaji, idealna je parove i druženje u dvoje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju