I dok neki Valentinovo smatraju još jednim komercijaliziranim 'blagdanom' ipak ostaje činjenica da biste svojoj voljenoj osobi taj dan trebali pokloniti nešto više pažnje nego inače. No kako? Je li rješenje skupi poklon ili doručak u krevet? Po meni oboje, ali siguran sam da ima puno više boljih ideja od skupih parfema, čokolada, skupog cvijeća ili tome slično. Jeste li razmišljali o tome da za Valentinovo poklonite putovanje? Ne mora to biti godišnji odmor od desetak dana, ali neki intimni odmor preko vikenda baš bi super legao. A još k tome i Valentinovo pada u nedjelju.

Ako bih ja trebao birati između skupog poklona ili putovanja ne bi bilo nikakve dvojbe. Ruksak na leđa i put pod noge, pa makar samo 30-tak kilometara dalje. Ako pogledamo skupi parfem. Od njega na kraju ne ostane ništa osim staklenke koje redovno završi u smeću. I postoji li onda kakva uspomena na takav poklon, na trenutak kada ste odlučili posvetiti više ljubavi svojoj voljenoj. Ne, ne postoji. Za razliku od putovanja s kojeg ćete donijeti puno uspomena, i pokoji suvenir, koje ćete pamtiti do kraja života. A vjerujte mi da nema ljepše priče za unuke od one koja počinje s rečenicom 'vaš djed mi nikada nije dao skupi poklon za Valentinovo, on mi je umjesto toga pokazao svijet'.

I što odabrati? Sigurno imate mjesto, destinaciju koju oduvijek želite posjetiti. Pa zašto za ovo Valentinovo ne bi spakirali kofere i pobjegli od stvarnosti. Ako ne znate koju destinaciju odabrati ovo je moj odabir top destinacija za praznik zaljubljenik.
 

Verona/Venecija, Italija

Verona je nezaobilazan grad za Valentinovo, a tome je tako zbog Shakespearovog djela Romeo i Julija čija je radnja smještena u ovaj prekrasni talijanski grad. Za Valentinovo Verona doslovce odiše ljubavlju i cijeli grad prekriven je crvenim srcima. A kada ste jednom u Veroni skoknite do obližnje Venecije i upoznajte ovaj grad na vodi. Savršeno za ljubavnike.

Budimpešta

E ovo je ljubav na 'mađarski' način. Zamislite sljedeću situaciju. Noćna vožnja brodom po Dunavu, uz vas svira violina, a vi jedete neki od mnogobrojnih mađarskih specijaliteta. E kakav bi to bio završetak dana u hotelu, još ako biste pojeli nešto ljuto – vele da su mađarske papričice odličan afrodizijak. Budimpešta je grad koji nikada ne spava i u kojem možete ostvariti sve svoje želje i fantazije. Ako volite istraživati arhitekturu, uživati u umjetninama, odmarati se u kupalištima i večerati u luksuznim restoranima nema toga što vam Budimpešta neće ponuditi.



Rogaška Slatina

Rogaška Slatina je grad ljekovite mineralne vode u kojima su se do sada kupale mnoge znamenite osobe iz svjetske povijesti, kao npr. car Franjo Josip, kraljica Sissy, Napoleon Bonaparte i mnoge suvremene slavne ličnosti. No nije Rogaška Slatina poznata samo po kupanju, ovdje je posebno razvijen wellnes turizam. Tako ovdje možete uživati u specijalnim masažama za dvoje, čokoladnim kupkama pa čak i kupanju u pjenušcu. A ako ste voljni za malo više istraživanja uvijek možete izaći iz hotela i posjetiti Muzej Laško gdje vas čeka bogata zbirka u kojoj se čuvaju predmeti još od predrimskog doba. A u blizini se nalazi i pivovara Laško u kojoj će vas uvijek srdačno dočekati i pokušati izazvati na dvoboj u ispijanju piva.



Split

Ove godine Split se posebno pripremio za Valentinovo. Tako će sve posjetitelje dočekati posebna atmosfera koja će odisati ljubavlju i romantikom. Gdje god da se okrenuli dočekat će vas nezaboravne kulinarske delicije tako da se slobodnom prepustite izvrsnim okusima domaće, ali i međunarodne kuhinje. Sve to možete zaliti dobrom kapljicom vina, a večer opet završiti strastvenom igrom u dvoje. Ako niste toliko za degustiranje nego više za istraživanje uvijek možete istražiti bogatu povijest Dioklecijanovog grada.
 

Ovo su samo neki od prijedloga kamo pobjeći za Valentinovo i što odabrati umjesto skupih poklona koji će se brzo zaboraviti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju