Najstarija sirana na otoku Pagu, Paška sirana, proslavila je 70 godina postojanja s velikim brojem uzvanika na velikoj fešti u tvorničkom krugu. S ovom siranom započela je priča o najpoznatijem i najnagrađivanijem hrvatskom siru.

U čast velike obljetnice napravljen je i novi sir Pagus, koji neće ostati samo svečarski, već će zbog pozitivnog odjeka na tržištu biti uvršten u redovnu proizvodnju.



Posebno je Pašku siranu razveselilo i to što je na njezinu proslavu došla i jedna gošća iz Amerike. Michele Buster iz tvrtke Forever Cheese, koja uvozi Paški sir i sir Dalmatinac od 2010. došla je specijalno iz New Yorka na proslavu 70. rođendana svog poslovnog partnera.

Brojni uzvanici uživali su u glasovima Klape Sol i delicijama pripremljenim od specijaliteta Paške sirane, koje spremao restoran Na Tale, a na prigodnom programu pjesmu Naš otok sunca izveo je i Dječji zbor Vijolice.

Ovom prekrasnom proslavom Paška sirana zaokružila je brojne aktivnosti kojima je tijekom čitave godine obilježavala svoj 70. jubilej.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju