Jedinstvena termomineralna voda na ovim prostorima

U Temple of Life stopljena je filozofija branda LifeClass koja udružuje zdravlje i užitak s lokalnim prirodnim vrijednostima i posebnostima destinacije Međimurja. U posebnosti Međimurja spadaju visoko kvalitetne lokalno uzgojene prehrambene namirnice gdje prednjače jabuke, bučine sjemenke i bučino ulje. Među lokalnim prirodnim vrijednostima najznačajnija je iznimno zdrava termomineralna voda sa, u ovoj regiji, jedinstvenom kombinacijom minerala:

• Na - Natrij - liječenje artritisa i anti ageing
• K - Kalij - dobar za srce i detoksikaciju
• Fl - Flour - liječenje osteoporoze
• J - Jod - liječenje štitnjača
• Li - Litij - Antistress i Antidepresija
• Sr - Stroncij - dobar za gustoću kostiju

Ova bušotina daje preko 100m3 vode dnevno što će biti dovoljno da se od sada i preko zime pune bazeni koji su činili vanjski dio termomineralnih bazena, a za koje je bila praksa da se u zimskim mjesecima prazne.



Koncept, dizajn i arhitektura – što je novo?

Poznati hrvatski arhitektonski duo - Reno i Vesna Vrbanec, je u suradnji s eminentnim talijanskim dizajnerom Mauriciom Favettom kreirao novi kompleks na osnovi idejnog koncepta LifeClass teama.  Glavni cilj i istodobno konkurentna prednost ovih termi je upravo balansiranje tijela, uma, duše i duha, što je preduvjet za zdravlje ne samo pojedinca, nego i društva u cjelini.



U ovom projektu prostor je renoviran i adaptiran od temelja do krova, pa su tako obzirom na novu termomineralnu vodu sprovedene sve nove instalacije, postavljene nove pumpe te ugrađen novi klima uređaj koji sprečava zamagljivanje i osjećaj vlage koji je prije postojao u sklopu bazenskog kompleksa.


 

Planovi za budućnost

Vodeći ljudi imaju mnogo planova za resort jer je cilj da LifeClass Terme Sveti Martin postanu glavni igrač u turističkoj ponudi cjelokupne regije, kako u području aktivnog odmora, zdravstvenog wellnessa tako i priprema za profesionalne i rekreativne sportaše. Međimurske Terme zapošljavaju oko 170 mještana i na godišnjoj razini ostvaruju oko 80.000 noćenja.

Sastavni dio ovog svijeta zdravih užitaka je široka paleta tjelesnih aktivnosti za rekreativne i profesionalne sportaše. U posljednjih nekoliko mjeseci uloženo je puno truda i resursa u razvoj proizvoda i infrastrukture za biciklistički turizam, te su u sklopu tih aktivnosti LifeClass Terme Sveti Martin dobile certifikat „Adria Bike Hotel“. Ovo podrazumjeva preko 700km biciklističkih staza, kako cestovnih tako i mountain bike, a koje su postavljene tako da se na njihovom putu može vidjeti mnoge međimurske znamenitosti.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju