Nakon dugog toplog ljeta, stigao je i deveti mjesec. Počela je škola, godišnji odmori su završili, a ni temperature nisu baš više tako visoke. No, biste li nakon malog odmora ipak otišli negdje gdje je toplije? Recimo, deseti mjesec provedete u malo hladnijoj klimi, a potom u studenom, ponovno uživate u suncu i moru? E pa, ako ste baš to naumili, predlažemo vam neku od sljedećih destinacija!

1. Malta

Najviša temperatura u studenom: 20 stupnjeva
Mediteranski otok u studenom, gdje vas sunce prži do ugodnih 20 stupnjeva, uvijek je dobar odabir. S obzirom na izvrsnu povezanost i činjenicu kako Malta ima zrakoplovne veze s oko sedamdeset gradova, do nje definitivno nije problem doći. A prije nego što krenete, nešto o njoj i naučite! 

> 10 činjenica koje biste trebali znati o Malti

2. Tenerife

Najviša temperatura u studenom: 21 stupanj
Kanarski otoci vjerojatno su najbolje europsko odredište za hvatanje zimskih sunčanih zraka. Tenerife, najveći otok arhipelaga, slavan je po plažama, ali tko god voli planinarenje, ovdje će se također osjećati kao riba u vodi.

> Otok na kojem Milan Sijerković ne bi imao posla: Europska prijestolnica vječnog ljeta

3. Los Angeles

Najviša temperatura u studenom: 22 stupnjeva
Kalifornijsko sunce u studenom zagrijava do 22 stupnja, a uz odmor na plaži, ovdje ima i svega drugog. Uostalom, LA je drugi najveći grad u zemlji, a tu je i Hollywood!

> Los Angeles: vodič za potpune početnike

4. Marrakech

Najviša temperatura u studenom: 22 stupnjeva
Odmah preko puta Gibraltara smjestio se Maroko. U Marrakechu nećete uživati u morskim radostima jer se on smjestio u unutrašnjosti, ali hoćete u predivnoj arhitekturi i toplom vremenu. Također, sjajna je vijest što je ovdje od listopada do ožujka, gotovo stalno dvadesetak stupnjeva…



5. Buenos Aires

Najviša temperatura u studenom: 25 stupnjeva
Baš kao što mu i ime kaže, ovdje je u studenom jako 'dobar zrak'. Glavni grad Argentine prepun je znamenitosti, muzeja, restorana koji spremaju vrhunske bifteke i još mnogih drugih stvari. A uz sve to, grijete se na ugodnih dvadesetak celzijusa…

> Savršen provod u Buenos Airesu!

6. Florida

Najviša temperatura u studenom: 27 stupnjeva
Ne nosi Florida tek tako nadimak 'Sunčana država'. Cijela vrijeme je ugodno, u što ste se mogli još davno uvjeriti i u seriji 'Poroci Miamija'. Od svih saveznih država Florida ima najdužu obalu u cijeloj Americi (ne računajući Aljasku), pa plaže doslovno birate na svakom koraku.



7. Kuba

Najviša temperatura u studenom: 28 stupnjeva
Eh, da nam je posjetiti zemlju kojom još uvijek vlada Castro! Doduše, više ne Fidel, već brat Raul. O plažama ne trebamo puno pričati, o odmorištima poput Varadera još manje, a i Havana je grad posebne draži. Eh, da je otići na ovaj vreli pijesak i zapaliti kubanku

> Stvari koje trebate vidjeti na Kubi prije nego li zauvijek nestanu

8. Dubai

Najviša temperatura u studenom: 31 stupnjeva
Grad koji ima sve, ima i temperaturu preko trideset u 11. mjesecu u godini. Zadnjih godina su izgrađeni čudesni hoteli poput Burj Al Araba, a tko želi šopingirati recimo da se ovdje nalaze neki od najboljih trgovačkih centara na svijetu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju