Zagreb je od prošlog tjedna bogatiji za još jedno mjesto u kojem se odlično jede. Zvijezda Basta gourmet bara je napuljska pizza poznata po hrskavoj, tankoj i zlatnoj korici od samo 3 milimetra koju za novi zagrebački restoran priprema pizzaiolo Daniele Milone.



'Hrvatska je poznata po tome što zna prepoznati i cijeniti vrhunsku gastronomiju i zato sam sa zadovoljstvom krenuo u novu životnu avanturu i zamijenio talijansku adresu s onom zagrebačkom. Izuzetno mi je drago što će istinski ljubitelji moći uživati u pravim okusima pizze napolitane koju ću pripremati prema originalnoj recepturi i s izvornim talijanskim i organskim sastojcima' – ispričao je Daniele koji kaže kako se ova pizza peče samo 60 do 90 sekundi.

>> Zagrijte pećnicu: Recept za najbolju pizzu u Hrvatskoj!

 Iako je naglasak na pizzi, jelovnik donosi i zanimljive i ukusne kombinacije bruschetta i foccacia. Rajčica, mozzarela, pršut, bijeli luk i bosiljak samo su neki od sastojaka koji će začiniti talijanske specijalitete s potpisom kreativnog tima Baste.



Jedinstveni ambijent Basta gourmet bara izdvaja spojem industrijskog dizajna i rustikalnog namještaja, a spaja tri različite cjeline. Vanjski vrt zelena je oaza netipična za strogi centar grada, na prvom katu se smjestio restoran koji svojim maštovitim interijerom, zanimljivim vintage detaljima i velikom terasom odiše toplinom, a prizemlje je rezervirano za bar koji će od četvrtka do subote posjetiteljima donositi svirke uživo i nastupe DJ-a.

Smješten u Varšavskoj ulici, u samom centru grada, dodatni je razlog zbog kojeg bi vam Basta gourmet bar mogao postati obaveznim odredištem kada se zaželite pravih talijanskih specijaliteta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju