Nikola Lesar iz Čakovca, pobjednik emisije Masterchef, trenutno živi i radi na Tajlandu, točnije na otoku Phuketu popularnoj turističkoj destinaciji.

Kako je krenula cijela njegova priča ispričao mi je u razgovoru: "Nakon pobjede u Masterchefu želio sam nešto promijeniti i krenuti u avanturu života. Došao sam na ideju da ostavim sve za sobom i da krenem u nešto novo i uzbudljivije. Krenula je moja priča. 200 dana solo putovanja kroz cijelu Aziju, preko Indije, Kine, Vijetnama, Kambodže, završene kulinarske akademije na Tajlandu i tri godine rada po restoranima" - kazao je Nikola.



"Krenulo je sve onako kako sam želio. Ponude za posao počele su pristizati nakon završene kulinarske akademije. Ponude koje nisam ni mogao sanjati. Radio sam kao šef kuhinje u jednom od najpoznatijih restorana u centru Bangkoka, čak sam kuhao princezi Tajlanda. Divno iskustvo.
Kako to inače ide u ovakvim pričama, upoznao sam jednu djevojku, tijekom u rada u Bangkoku. Vrijeme je prolazilo i oboje smo imali želju otvoriti svoj restoran."



"Na taj potez smo se odlučili preko noći. Idemo pa što bude da bude. Trenutno imamo uhodanu ekipu osoblja, dobro radimo i svakim danom pokušavamo nešto novo pripremiti. Život na Tajlandu je posve drugačiji nego doma u Hrvatskoj. Možda je teško za povjerovati, ali tu kada vide da znaš raditi dobro, vratit će se. Ovo mi je četvrta godina na Tajlandu i iskreno, što više radim i posvećujem se restoranu da bude bolji svakim danom, manje pratim zbivanja doma. Mislim da je u Hrvatskoj došlo do promjene generacije, mlađe, koja zna što radi i zna kako sve izvesti na pravi put. Počevši od gastro ponude, rada u ugostiteljstvu i svega ostalog. Moje mišljenje da treba vremena za sve i toplo se nadam da će na kraju ispasti sve dobro."



"Ponuda hrane u Aziji je raznolika, ali pod velikim upitnikom. Mi Europljani, mislim da mogu imati tu slobodu da nas tako nazovem, imamo drugačiji imunitet od Azijata i zato treba paziti što se jede tu, ukoliko ne želite godišnji odmor na Tajlandu provesti u četiri zida, a siguran sam da to ne želite."

Boravio sam kod Nikole u restoranu nekoliko dana i zaista se vidi taj trud koji je uložio u sebe, a pogotovo u osoblje koje želi dovesti na visoku razinu. Toplo preporučujem da posjetite Nikolu i njegovu djevojku u Rustic - Eatery & Bar ukoliko se nađete negdje u blizini. Ako i niste gladni uvijek možete s njim popričati, kad vam zafali materinji jezik.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju