Dakle, dobili smo novo jelo, a iskoristili smo ono što ranije nismo pojeli. Danas predstavljamo složenac od pečenog krumpira i slanine.

Od sastojaka vam je potrebno:
6 krumpira srednje veličine
450 g pečene slanine
1/2 šalice kiselog vrhnja
1,5 šalica naribanog cheddara
2 žlice maslaca
1 žličica češnjaka u prahu
1/2 žličice soli
1/4 žličice mljevenog crnog papra
2 žličice vlasca (svježi ili sušeni)

Operite krumpir pod hladnom vodom. Izbušite vilicom nekoliko rupa i pecite u pečnici oko sat vremena. Kada se krumpir ohladi, istrgajte ga na sitne komadiće, dodajte maslac, kiselo vrhnje, sol, papar i sir. Pomiješajte i smjesu prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte ostatak sira, komadiće pečene slanine i vlasac. Pecite dvadesetak minuta i UŽIVAJTE!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju