El Diablo, Španjolska

Restoran na španjolskom otoku Lanzarote, definirao je ponovo prirodno pripremanje hrane. Naime, blizina aktivnog vulkana omogućila je da se hrana priprema na roštilju zagrijanom na lavi! Restoran postoji više od 40 godina, i jedini je na svijetu gdje možete uživati u nečem ovakvom. Osim sjajne, vulkanske hrane, posjetitelji će ostati fascinirani i predivnim pogledom.

Le Restephone, Montpellier

Osim što ovdje možete uživati u odličnoj hrani i specifičnoj atmosferi, imate i mogućnost da putem telefona koji se nalazi na svakom stolu kontaktirate nekog od gostiju i nečim ga ponudite, ili jednostavno ugodno čavrljate. Iako ideja zvuči kao nešto moderno i novo, stara je već više od 100 godina, kad su telefoni na stolovima omogućavali gostima da dovrše svoje obveze.



Kayabukiya Tavern, Japan

Sve do prije sedam godina bio je to još jedan tradicionalni japanski restoran, a tad je doživio ogromnu popularnost zahvaljujući konobarima koji tamo rade. Stvar je u tome da su dva konobara majmuni, inače ljubimci vlasnika restorana. U jednom trenutku su majmuni počeli oponašati konobare i raditi sve kao i oni, što je izazvalo oduševljenje gostiju. Danas u restoranu majmuni skupljaju narudžbe, donose hranu, a za rad umjesto napojnice dobivaju sjemenke soje. Inače, danas je broj majmuna porastao na pet!



Dinner in the Sky

Trend koji je započeo u Belgiji proširio se diljem svijeta, pa tako i na Hrvatsku gdje je već održan veliki broj večera u zraku! Jedini uvjet koji morate zadovoljiti jest taj da se ne bojite visine, jer se ovdje radi o restoranu kojeg dizalica podigne pedesetak metara u zrak! Zbog sigurnosti, gosti su pojasevima vezani za stolice, a osoblje se slobodno kreće u ograničenom prostoru. U svakom slučaju, tko se ne boji visine, obavezno neka proba Dinner in the Sky!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju