1. Golden Nugget Shark Tank
Las Vegas
Samo ime ovog akvarija otkriva vam koja vrsta morskih bića u njemu živi. Radi se morskim psima koji tjeraju strah u kosti. Ovaj akvarij se sastoji od više manjih akvarija koji su međusobno spojeni, a neki od njih staklom su spojeni i s pravim bazenima. Zamislite samo kako je to kupati se udaljen svega nekoliko centimetara od jedne od najopasnijih životinjskih vrsta na svijetu.



2. Deep Sea World Edinburgh
Najveća atrakcija ovog akvarija je 112 metara dugačak tunel ispod vode koji pruža spektakularni pogled na svijet u akvariju. Ovaj impresivni akvarij sadrži gotovo milijun galona vode, što je gotovo četiri i pol milijuna litara! Voda je morska, a temperatura stabilnih 14 Celzijevih stupnjeva.

3. Aqua Dom Berlin
Ovo je najveći cilindrični akvarij na svijetu, dijametra oko 11 metara, na 9 metara visokim temeljima. Ispunjen je s gotovo milijun litara vode, a dom je preko 1.500 bića te preko 50 različitih vrsta.

4. Georgia Aquarium
Atlanta u Sjedinjenim Američkim Državama je dom najvećem akvariju na svijetu koji sadrži preko 100 kilometara cjevovoda. Impresivno! Također, kada bi iz svih bazena ovog akvarija izdvojili sol iz vode, dobili bismo preko 800 milijuna kilograma soli.

5. Okinawa Churaumi Akvarij
Ovaj akvarij sastoji se od 27 bazena te ukupnim volumenom od 10.941 tona vode. Životinje koje žive u ovom akvariju su većinom iz područja Tihog oceana. Najveći bazen dubok je 9 metara, a sadrži 5.400 kubičnih metara vode. Za izgradnju akvarija je korištena gotovo 314 tona akrilnog stakla.



Bacite oko i na akvarijsku galeriju!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju