Ako ste ikad htjeli pobjeći iz grada, razmislite o ovim prijedlozima. Prirodna ljepota ovih mjesta zapanjujuća je i neće vas ostaviti ravnodušnima…

Farski otoci

Smješteni između Norveškog mora i sjevernog Atlantika, Farski otoci nalaze se pod danskom upravom, a radi se o 18 otoka koji fasciniraju svojom nevjerojatnom prirodom. Vremenom su stanovnici razvili svoj jezik i kulturu. Gradovi su čisti i šarmantni s kućama u bojama, koje dodatno uljepšavaju otok.

Lysefjorden, Norveška

Fjord je najslavniji po Preikestolenu, strmoj ravnoj litici koja gleda u ambis. Privlači tisuće posjetitelja, koji dolaze gledati veličanstvene litice Norveške i koji uživaju u pogledima koji oduzimaju dah i okidaju impresivne fotografije. Kad dođete ovdje pozvali bi vas na oprez, jer ne postoje nikakve ograde koje štite turiste, tako da jedan korak previše može značiti oproštaj od života.



Azori, Portugal

Ovaj arhipelag je jedna od autonomnih portugalskih regija, jer je udaljen od kopna čak 1360 kilometara! Vulkanski korijeni otoka napravili su neobičan pejzaž, a ova skupina od devet otoka mamac je za turiste zbog svoje brojne netaknute prirode, ali i brojnih atrakcija.

Bazaruto, Mozambik

Danas je teško povjerovati kako postoji mjesto poput ovog – potpuno netaknuto, oblikovano vjetrom i morem. Bazaruto sa svojim obalama na kojima dominira kristalno čisto more i pješčane plaže dobar je odabir za svakog zaljubljenika u prirodu. Znate kako izgleda Zlatni rat na Bolu? E pa ovdje je takva svaka druga plaža, jer ju more neprestano iznova oblikuje!

Aleutski otoci


Ovi su otoci doista vrlo neobično i posebno mjesto na zemaljskoj kugli. 14 velikih i 55 malih vulkanskih otoka smjestili su se između Aljaske i Kamčatke, zauzevši površinu od 17666 km2. Na njima ima ukupno 57 vulkana, a trenutačno su dom za oko 8 tisuća duša. Ovdje trebaju doći svi željni povijesti, jer u muzejima možete vidjeti predmete stare i do 9 tisuća godina! Naravno, na raspolaganju su vam i brojne aktivnosti, poput planinarenja, vožnje kajakom, surfanja…



Havaji

Što reći a da već nije rečeno o Havajima? Otoci vulkanskog podrijetla nude čudesne plaže, prirodne bazene, razne pješačke staze i mjesto su s idealnom klimom cijele godine. Svake godine privuku avanturiste koji obožavaju aktivan odmor u vidu surfanja, planinarenja, jahanja ili ronjenja.

Himalaja

Najveći planinski lanac s najvišim vrhom svijeta prostire se kroz nekoliko zemalja. Turisti obično posjećuju Tibet, Kinu, Indiju i Nepal, pa se od tamo zapute na razne planinarske ture. Putovanje obećava prekrasne vidike, samostane i malena, simpatična naselja uz put. Ovo je vjerojatno i najspiritualnije mjesto na zemlji, pa ako vam se baš meditira…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju