Zbilja smo svjedoci svačemu, ali još uvijek postoje stvari koje nas začude. Tako, nakon što vam predstavimo neke od ovih restorana, vjerojatno ćete ostati paf.

The Rock Restaurant, Zanzibar

Rodni otok velikog Freddieja Mercuryja turiste najviše privlači zbog bijelog pijeska, kristalno čistog mora i ugodne klime. No, zadnjih godina turiste privlači i u naslovu navedeni restoran. Radi se o stijeni dovoljno velikoj da se na nju smjesti restoran, do kojeg možete jedino plivajući ili brodom. Kad jednom napokon dođete, uživat ćete u svježe ulovljenoj i pripremljenoj ribi.

Labassin Waterfall Restaurant, Filipini

Uživate u specijalitetima lokalne kuhinje i to ni manje ni više nego u podnožju vodopada. Dok jedete razne specijalitete na stolovima od bambusa, noge su vam cijelo vrijeme u vodi i teško da postoji bolja prirodna klima od ove.

 

A photo posted by Andres Fuenmayor (@andres.imog) on


Ptičje gnijezdo, Tajland

Gnijezda napravljena od masivnog drveta nalaze se otprilike pet metara u zraku, u krošnjama drveća. Ovdje je uzbudljivo biti i konobar, s obzirom da koristite uže kako bi poslužili goste. Hrana je raznovrsna, a iz gnijezda gledate morska prostranstva, naravno…


Huvafen Fushi, Maldivi

Privatni otok od pet zvjezdica najpoznatiji je po svom bazenu, koji po noći svjetluca. Naravno, poseban je užitak i večera, gdje vam se nakon jedenja u pijesku, nudi interaktivni vinski tečaj. Na otoku vas čekaju 43 bungalova koji garantiraju privatnost gostiju i prvoklasnu uslugu te time turistima pružaju nezaboravan odmor.



Checkers Downtown, Los Angeles


Uz jasno, uslugu koja ne može biti bolja, ovaj restoran pruža i predivan pogled na Los Angeles. Interijer je pritom sofisticiran i luksuzan, a ogroman broj menija i koktela ostavit će vas vjerojatno bez teksta.


Špilja Palazzese, Italija

Ribarsko selo u Polignano talijanskoj regiji Apuliji vrlo je zanimljivo, jer se ovdje smjestio i restoran u špilji, koji je s vremenom stekao svjetsku slavu. To vjerojatno i nije čudno, uzevši u obzir da se špilja za razne događaje koristi još od 1700. godine. Vinska lista i riblje delicije, ono su što će večeru na ovom mjestu učiniti savršenom.

 

A photo posted by 100 Layer Cake (@100_layercake) on


Verrtigo Restaurant, Tajland

Na samom vrhu jednog nebodera u Bangkoku smjestio se ovaj restoran. Zapravo, restoran se nalazi na vrhu hotela, a zbog oblika terase, kad se nalazite u njemu, imate osjećaj kao da lebdite zrakom. Ovdje ne moramo ni napominjati da je hrana manje važna (iako je prvoklasna!) jer je pogled sve.

 

A photo posted by SERGI BP (@oigres_____) on


Ithaa Restaurant, Maldivi

Zamislite da dok jedete razna prvoklasna jela oko vas plivaju razne ribe? Upravo to možete doživjeti u ovom restoranu na Maldivima, koji se nalazi pet metara ispod razine mora i može primiti do 14 gostiju. Najčešće su na meniju europska i azijska kuhinja. Restoran je napravljen prije deset godina, a zbog djelovanja mora vjeruje se da će raditi još toliko. Stoga, ne bi bilo loše požuriti dok još uvijek radi…


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju