Dobro, može biti i za troje ili četvero, ali u ovim slatkim mjestima najviše ćete uživati s boljom polovicom…

Colmar, Francuska

Onima koji uživaju u spuštanju niz bijele padine, Colmar je vjerojatno poznat kao skupocjena marka skijaške opreme. No, Colmar je i gradić nevjerojatne ljepote na sjeveroistoku Francuske, koji izgleda kao da je izašao iz bajke. Obavezno nakon šetnje gradom uzmite vožnju brodom po kanalu koji protječe kroz grad, a nakon svega toga opustite se uz dobra vina, jer je Colmar jedno od mjesta koje se nalaze na vinskoj cesti…

Cinque Terre, Italija

Često pišemo o Italiji, ali zemlja je toliko lijepa, a i nama je geografski blizu, da se o njoj uvijek nađe neka nova tema. Na obali Ligurije smjestilo se nekoliko šarenih i živopisnih sela koje povezuje "Put ljubavi", tako da se od jednog do drugog mjesta krećete pješke. Svako mjesto je posebno na svoj način, mada se uglavnom svi slažu kako je dragulj broj jedan: Riomaggiore.



Večera u špilji, Tajland

Eh, da nam je malo otići do dalekog Tajlanda. A kad smo već tamo, ne bi imali ništa protiv posjete ovom čudesnom restoranu. Doduše, restoran je dio luksuznog Rayavadee resorta, ali srećom otvoren je za svakog tko želi uživati u svježoj i ukusnoj hrani, naročito onoj koja dolazi iz mora.

Amalfi, Italija

Da, opet se vraćamo na apeninski poluotok. Za ovo odredište vam ipak treba dosta novaca, jer je Amalfi doslovno sastavljen od skupocjenih i monumentalnih hotela. Oni su uglavnom smješteni na stijenama, tako da s njih puca pogled na golemo plavetnilo, a vi se za to vrijeme brčkate u ogromnom bazenu i ispijate koktele… Naravno, ne treba ni napomenuti da su hrana i vino poput ambrozije i nektara

Pamukkale, Turska

Ove neobične bijele terase nalaze se u Turskoj, a s obzirom da se radi o neprocjenjivom blagu, nije ni čudo da su se našle pod zaštitom UNESCO-a. Ovdje se radi o termalnim izvorima koji imaju pozitivan učinak na zdravlje, a mjesto se već stoljećima koristi za kupanje i relaksaciju.

Taj Mahal, Indija

Jedna od najpoznatijih građevina na svijetu, svake godine privuče milijune posjetitelja. No, mnogi od njih ne znaju kako je Taj Mahal u biti mauzolej, u kojem je šah Jahan sahranio svoju voljenu suprugu. Danas je Taj Mahal glavna turistička atrakcija u drugoj najmnogoljudnijoj državi svijeta, ali i pravi biser svjetske arhitekture.



Veliki kanal, Venecija

Naravno da je grad izgrađen usred lagune sam po sebi prekrasan i da vrijedi vidjeti duždevu palaču i Trg Sv. Marka. No, ukrcati se u gondolu sa svojom dragom i prepustiti se veslu gondolijera koji vas spretno vozi kroz glavni venecijanski kanal, posebno je iskustvo. U slučaju da gondolijer (dajte nešto više eura) vašoj dragoj zapjeva neku kanconu poput "Tu sei l'unica donna per me", možda vam vožnja kanalom posluži i za prošnju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju