Prvi nastup hrvatske reprezentacije na Euru 2016. svako će kućanstvo popratiti pokojom bocom omiljenog piva i s nešto grickalica. Umjesto kupovnih zalogajčića, za hranu se možete pobrinuti sami te iznenaditi svoje društvo bogatstvom okusa.

Hrana koju nazivamo grickalicama obično je slana, a jede se jednom rukom. Ako vam se ne da previše vremena provoditi za štednjakom, narežite kruh (ili poslužite krekere) s domaćom paštetom od čvaraka koja će savršeno odgovarati uz pivo.

Od lisnatog tijesta, slanine i sira možete napraviti i hrskave štapiće za čiju vam je pripremu potrebno tek dvadesetak minuta. Ljubitelji hrskavih zalogaja neće moći reći NE niti tornado čipsu koji se priprema od krumpira narezanih u obliku spirale, te prži u dubokom ulju.



Ako se želite ekstra potruditi, ispecite prhke kekse od češnjaka i zrelog sira cheddar koje će obožavati svaki ljubitelj slanih zalogaja. U konačnici, svojim gostima možete poslužiti i slasne okruglice od krumpira s dodatkom sira i slanine, čiji se recept nalazi ovdje.

Zavirite u našu fotogaleriju i nadahnite se fotografijama slasnih grickalica koje će savršeno odgovarati uz bocu omiljenog piva i utakmicu između Hrvatske i Turske.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju