Sastojci

TORTILJE
220 g kukuruznog brašna Podravka
220 g glatkog brašna Podravka
2 žličice soli
175 ml tople vode
2 žlice svinjske masti Podravka
1 prašak za pecivo Dolcela

NADJEV
100 g luka
100 g žuta paprika
150 g bukovače
150 g tikvica
50 g cherry rajčica
Prstohvat soli

UMAK ZA PRELJEV
1 jaje
150 ml mlijeka
200 g topljivog sira

PRILOG
115 g Eva sardine u maslinovom ulju
Ghee maslac
250 g maslaca

Priprema

Sve skupa dobro zamiješajte dok ne dobijete jednoličnu masu, a zatim oblikujte manje kuglice. Ostavite ih da odstoje desetak minuta. U posudu na laganu vatru stavite maslac da se lagano otapa, kako biste od njega dobili ghee maslac. Dok se maslac otapa, napravite tortilje tako da okrenete lonac naopako i na njegovo dno stavite kuglicu pripremljene smjese te je pritisnite tavom. Dobivene tortilje još malo razvaljajte valjkom za tijesto i možete ih peći na dobro zagrijanoj tavi s malo masnoće.

Kad ste ispekli tortilje napravite nadjev od luka, paprike, tikvice i bukovača. Sve skupa začinite i dodajte cherry rajčice. Tortilje napunite povrćem i zarolajte kao palačinku. Složite ih u posudu pa pripremite smjesu od jaja, mlijeka, topljivog sira i malo bosiljka. Pripremljenim umakom prelijte tortilje i pecite u pećnici desetak minuta na 200 - 220 stupnjeva.

Krajeve tijesta tostirajte, premažite ohlađenim ghee maslacem, stavite sardine iz maslinovog ulja i malo motra. Tako pripremljene ostatke sada u miru možete degustirati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju