U potrazi ste za vrućim ljetnim iskustvom? Zaboravite na plažu, zaputite se u planine i istražite smještajne objekte u blizini vulkana - mjesta na kojima se u najvećoj mjeri ogleda puna snaga prirode. Želite li se približiti aktivnom vulkanu i iz sigurne udaljenosti uživati u pogledu na ovo čudo prirode ili vam je privlačnija pomisao na odmor u blizini neaktivnog vulkana?

Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom smještajnih objekata koji uključuju više od 30 različitih vrsta objekata, uključujući hotele, apartmane, vile, hostele, farme, bungalove i brodove sastavio je listu od šest "eksplozivnih" smještajnih objekata koji oduzimaju dah i koji će sigurno probuditi vulkanologa u vama.

The Springs Resort & Spa at Arenal – Kostarika

Uz čak 18 bazena s termalnom vodom, The Springs Resort & Spa nudi i spektakularne poglede na impresivni vulkan Arenal - najaktivniji vulkan Kostarike do 2010. godine. Iako su se njegove erupcije primirile zadnjih godina vi i dalje možete uživati u nevjerojatnim spa tretmanima vulkanskom glinom ili pak istraživati bogatu floru i faunu prašume koja se proteže oko objekta.



Celestia Grand – Santorini

Smješten na rubu same kaldere, Celestia Grand nudi očaravajući panoramski pogled na poznato vulkansko otočje Santorinija i kristalno plavo Egejsko more. Iako je zadnja erupcija bila 1950. i vulkan je trenutno neaktivan, pitoreskno otočje Santorini u cijelosti svoj izgled duguje poznatoj erupciji vulkana iz 17.st.pr.Kr., a legenda govori da se na području današnjeg otoka nalazila i drevna Atlantida. Dašak povijesti i nevjerojatnog nastanka otoka možete udahnuti sa svoje privatne terase ili se uputite pak na jednodnevni izlet i istražite ove povijesne vulkanske formacije iz prve ruke.

Lake Lodge – Čile

Smješten na oko 15 kilometara od idiličnog pogleda na snježni vrh Villarice, Lake Lodge savršeno je mjesto za opuštanje uz bazen nakon jedinstvenog iskustva helikopterske vožnje ponad vulkana. Iako se zadnja erupcija dogodila u ožujku 2015. Pucón, mali gradić uz jezero, iznimno je popularno odredište za sve putnike željne adrenalinskih sportova poput raftinga, skakanja s padobranom i naravno organiziranih uspona na sam vulkan.



Kaliwa Lodge — Tanzanija

Ugniježđena u podnožju planine Kilimandžaro nalazi se na samo nekoliko minuta od ulaska u nacionalni park. Kaliwa Lodge nudi neusporedivo prekrasne poglede na najviši vrh Afrike i očaravajući mir okolne šume i Weru Weru rijeke s prekrasne nadstrešnice. Za sve one koji se odluče na petodnevni uspon na vrh Kilimanjara, Kaliwa Lodge bungalovi idealno su mjesto za odmor i punjenje baterija.

Il Gabbiano Relais – Italija

Smješten na malom vulkanskom otoku Stromboli koji se nalazi tik do sjeverne obale Sicilije, luksuzni apartmani Il Gabbiano Relairs gledaju na Tirensko more i planinu Stromboli. Poznat kao 'svjetionik Mediterana' vulkan je aktivan zadnjih 2 000 godina i poznat je zbog izbacivanja lave na čak nekoliko stotina metara u zrak. Ako ne uspijete uhvatiti jedan od ovih zadivljujućih noćnih prizora, odvažite se na istraživanje upečatljivih vulkanskih pejzaža koje nećete zaboraviti. Pravi odmor leži u činjenici da na otoku nije dozvoljeno korištenje automobila i da ćete u sve avanture morati ići pješice, a nakon toga možete se osvježiti u prekrasnom velikom bazenu.

Alii Kane Cottage – Havaji

Smješten u tropskoj prašumi u gradu Vulkano na Havaijma, rustikalno odmorište Alii Kane Cottage nalazi se na samo nekoliko minuta vožnje od Nacionalnog parka Havajski vulkani gdje možete reći "aloha" ne jednom, nego dvama aktivnim vulkanima - Kilauea i Muna Loa, najvećim vulkanima na svijetu. Zahvaljujući odličnim organiziranim rutama možete istražiti bogatu i jedinstvenu floru i faunu otoka i sa sigurne udaljenosti svjedočiti spektakularnim erupcijama jednog ili obaju polinezijskih divova.

 

Za još geoloških uzbuđenja, posjetite Booking.com-ovu Passion Search platformu i istražite svih 198 vulkanskih destinacija u svijetu!







 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju