Prvi pećinski trekking, koji će na jednom mjestu okupiti više od 500 sportaša avanturista, pripremio je potpuno originalan koncept – trčanje od spilje do spilje na području Pećinskog parka Grabovača, jedinog pećinskog parka u Hrvatskoj.

Da Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk kao niti jedna druga lokacija u Hrvatskoj i šire, dokazuje i činjenica da se na širem području Grabovače nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta, pa će se tako trčati kroz četiri dionice različitog intenziteta i duljine - Light, Active, Challenger i Ultra – sve sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića. U pećini Samograd kontrola će biti na samom kraju pećine, 400 metara u dubini zemlje.

Na širem području Grabovače nalazi se preko 40 speleoloških lokaliteta, pa će se tako trčati kroz četiri dionice različitog intenziteta i duljine - Light, Active, Challenger i Ultra – sve sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića. 'Spremni smo za manifestaciju koja će Liku velikim slovima staviti na kartu avanturističkog turizma i u području sportskih utrka. Mnogo smo radili na kvaliteti staze te osigurali sve preduvjete za vrhunsku razinu profesionalnosti same utrke i sigurnost sportaša koji dolaze. Lika Cave Trekk će zasigurno postati tradicionalna manifestacija koja na najbolji način promovira naš park i cijelu Liku kao destinaciju nezaboravnih avantura.', izjavila je ravnateljica Pećinskog parka Grabovača Katarina Milković.

Avantura je zaista najveći predznak ove manifestacije jer osim trekkinga za sve zainteresirane pripremljeno je i splavarenje prekrasnom rijekom Likom te prezentacija jedinstvene turističke ponude 'Lika is adventure'. Bit će tu i izuzetan gastronomski i umjetnički doživljaj te će posjetitelji cijeli dan moći kušati proizvode OPG-ova s područja Like, a u Perušiću će umjetnici grafiteri oslikavati površine motivima najpoznatijeg Ličana Nikole Tesle povodom 160 godina njegova rođenja.

Cilj utrke je popularizacija prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske, a ona ima i svoj humanitarni karakter te je suorganizator događanja Zaklada Ana Rukavina. Na dan utrke svi zainteresirani moći će se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica 'Lijek je u nama' čime mogu doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Nakon utrke za sve posjetitelje organiziran je akustični koncert grupe Vatra u pećini Samograd. Koncert počinje u 20 sati u nezaboravnoj atmosferi na temperaturi od samo 9 Celzijevih stupnjeva.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju